AFP
Volledig scherm
© AFP

Van der Hoorn bezorgt Intermarché-Wanty-Gobert eerste ritzege in grote ronde na straf nummer

GiroTaco van der Hoorn (27) heeft Intermarché-Wanty-Gobert onverhoopt een ritzege in de Giro bezorgd. De Nederlander hield na een lange vlucht het sprintende peloton knap af. Filippo Ganna blijft ook na vandaag leider.

15 reacties

 • Beatrix De Smet

  2 jaar geleden
  Dit maakt het wielrennen zo aantrekkelijk: kleine ploeg, geen groot budget en Hilaire Van der Schuren met een groot wielerhart die Taco nog een kans geeft in het wielrennen: alle respect voor de prestatie van Taco.
 • Dirk Van Den Bossche

  2 jaar geleden
  Eurosport de beste verslaggeving ? Kennen daar met moeite het verschil tussen een voorwiel en een achterwiel en zitten elke dag te zagen over hun dessertje dat ze krijgen. Geef mij maar Michel en José, die kennen tenminste de renners, die van Eurosport kennen niets van koers.
 • Stefaan Jans

  2 jaar geleden
  Weer een mooie en super spannende girorit met een verdiende winnaar !
 • Alfons Detemmerman

  2 jaar geleden
  Geweldig proficiat man ! Respect !
 • Pieter De Ruyter

  2 jaar geleden
  Prachtige race.
 1. Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koninginnenrit
  Play
  Giro
  3

  Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koningin­nen­rit

  Jai Hindley heeft de Giro naar zijn hand gezet. De Australiër reed op de Passo Fedaia naar de roze trui, Richard Carapaz capituleerde en gaf anderhalve minuut toe op zijn concurrent. De ritwinst in de koniginnenrit was voor Alessandro Covi na een ontsnapping van meer dan 45 kilometer. Morgen volgt een afsluitende tijdrit van 17 kilometer in Verona, Hindley start dan met een voorsprong van 1:25 op Carapaz in het algemene klassement.