AFP
Volledig scherm
© AFP

Van der Hoorn bezorgt Intermarché-Wanty-Gobert eerste ritzege in grote ronde na straf nummer

GiroTaco van der Hoorn (27) heeft Intermarché-Wanty-Gobert onverhoopt een ritzege in de Giro bezorgd. De Nederlander hield na een lange vlucht het sprintende peloton knap af. Filippo Ganna blijft ook na vandaag leider.

15 reacties

 • Beatrix De Smet

  1 maand geleden
  Dit maakt het wielrennen zo aantrekkelijk: kleine ploeg, geen groot budget en Hilaire Van der Schuren met een groot wielerhart die Taco nog een kans geeft in het wielrennen: alle respect voor de prestatie van Taco.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 maand geleden
  Eurosport de beste verslaggeving ? Kennen daar met moeite het verschil tussen een voorwiel en een achterwiel en zitten elke dag te zagen over hun dessertje dat ze krijgen. Geef mij maar Michel en José, die kennen tenminste de renners, die van Eurosport kennen niets van koers.
 • Stefaan Jans

  1 maand geleden
  Weer een mooie en super spannende girorit met een verdiende winnaar !
 • Alfons Detemmerman

  1 maand geleden
  Geweldig proficiat man ! Respect !
 • Pieter De Ruyter

  1 maand geleden
  Prachtige race.
 1. Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”
  Play
  Giro
  9

  Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”

  Nieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: “Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro.”