Egan Bernal zette de Giro in de tweede koersweek volledig naar zijn hand.
Volledig scherm
Egan Bernal zette de Giro in de tweede koersweek volledig naar zijn hand. © LAPRESSE

Van de hattrick van Qhubeka-Assos tot Bernal die zelfs met geen kettingzaag af te stoppen is: wat onthouden we uit de tweede week van de Giro?

GiroDe Giro is 2.626,6 kilometer ver. Het peloton krijgt vandaag tijd om voor de tweede keer in deze Ronde van Italië uit te blazen. Het ideale moment om terug te blikken op wat de voorbije week allemaal gebeurd is. 

0 reacties

  1. Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersomstandigheden: hoe zwaar was de koninginnenrit door de Dolomieten normaal gezien?
    Giro
    1

    Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersom­stan­dig­he­den: hoe zwaar was de koningin­nen­rit door de Dolomieten normaal gezien?

    5.700 hoogtemeters volgens de ene bron, meer dan 5.500 volgens de andere. De Dolomietentocht van Sacile naar Cortina d’Ampezzo had dé koninginnenrit in deze Giro moeten worden. Veel zwaarder komen ze niet, maar het weer besliste er anders over. Bernal, Evenepoel en co leggen nu nog een tocht van 155 kilometer af, met daarbij twee stevige cols: La Crosetta en de Passo Giau. De Passo Pordoi en Passo Fedaia werden geschrapt.