Egan Bernal zette de Giro in de tweede koersweek volledig naar zijn hand.
Volledig scherm
Egan Bernal zette de Giro in de tweede koersweek volledig naar zijn hand. © LAPRESSE

Van de hattrick van Qhubeka-Assos tot Bernal die zelfs met geen kettingzaag af te stoppen is: wat onthouden we uit de tweede week van de Giro?

GiroDe Giro is 2.626,6 kilometer ver. Het peloton krijgt vandaag tijd om voor de tweede keer in deze Ronde van Italië uit te blazen. Het ideale moment om terug te blikken op wat de voorbije week allemaal gebeurd is. 

0 reacties

 1. Jonge Colombiaan Buitrago wint pittige bergrit na spannende strijd met Nederlanders Van der Poel en Leemreize, Carapaz blijft leider
  Giro
  4

  Jonge Colombiaan Buitrago wint pittige bergrit na spannende strijd met Nederlan­ders Van der Poel en Leemreize, Carapaz blijft leider

  De jonge Colombiaan Santiago Buitrago (Bahrain-Victorious) heeft de zeventiende etappe in de Giro gewonnen. In een pittige bergrit in heel slecht weer toonde hij zich de sterkste van de vluchters. Hij rolde op de slotklim de Nederlanders Leemreize en Van der Poel op. Bij de favorieten waren Landa, Hindley en Carapaz opnieuw aan elkaar gewaagd. Zij reden Almeida en co wel op achterstand.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koninginnenrit
  Play
  Giro
  3

  Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koningin­nen­rit

  Jai Hindley heeft de Giro naar zijn hand gezet. De Australiër reed op de Passo Fedaia naar de roze trui, Richard Carapaz capituleerde en gaf anderhalve minuut toe op zijn concurrent. De ritwinst in de koniginnenrit was voor Alessandro Covi na een ontsnapping van meer dan 45 kilometer. Morgen volgt een afsluitende tijdrit van 17 kilometer in Verona, Hindley start dan met een voorsprong van 1:25 op Carapaz in het algemene klassement.