Mathieu en Adrie van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu en Adrie van der Poel. © AP/Photo news

Vader Adrie over dubbelslag Mathieu van der Poel: “Fantastisch, maar nog niet allerbeste ‘Matje’ gezien”

GiroMathieu van der Poel (27) heeft vandaag bij z'n Giro-debuut meteen een dubbelslag geslagen: ritwinst én roze. Vader Adrie (62) zag dat het goed, maar nog niet top was. 

9 reacties

 • walter huybrechts

  1 jaar geleden
  MATJE een overroepen koureur,zal nooit een grote ronde winnen,na eerste bergop al 20 minuten verloren dus zeker geen reden voor grootspraak.Korte sprint niet te kloppen-lange sprint kan hij nog altijd niet
 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  Een gele, roze en groene trui, zijn het hoogste goedje in de wielerwereld wereldwijd hé? In welke rit of hoelang een renner deze draagt, speelt geen rol voor een renner zoals MvdP, die het klassement nooit kan winnen. Maar die bij zijn 1ste! TDF het geel 6dagen droeg en in zijn 1ste! Giro, het roze al 2dagen draagt. Andere renners konden het geel of groen na 3 deelnames TDF nog niet 1 dag dragen en voor het roze stuurden ze steeds hun kat, " wegens te zware uitdaging".
 • Joeri Hermans

  1 jaar geleden
  Niets speciaal gepresteerd ritwinst eerste rit = automatisch roze trui, zijn er velen voor hem geweest. Indien hij binnen 3 weken de roze trui draagt zal ik zeggen FANTASTISCHE giro gereden Matje. Wel al een truitje dat hij bij in z’n kast kan hangen..
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  Matje blijft de beste in het wielrennen, op de baan en in het veld !
 • Boy Bensdorp

  1 jaar geleden
  Succes Mathieu, altijd koers met jou👌