Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

Tom Boonen: “Dat Remco Evenepoel dít kan, is al uitzonderlijk”

GiroVerloor Remco Evenepoel elf seconden, of won hij net vertrouwen? Onze analist Tom Boonen vindt dat de jonge Belg het uitstekend gedaan heeft in de eerste bergetappe van de Giro. “Je mag nog zoveel trainen of op hoogtestage gaan, je cijfers en wattages in de gaten houden: déze wedstrijdsituaties kán je niet trainen.” 

8 reacties

 • Bob Ceriez

  1 maand geleden
  Ik heb mee gebibberd en koud geleden. Prachtig gedaan van Remco. Steeds zichzelf gebleven en vastgehouden aan de tactiek. ook puik omringd door de ploeg en" Almeida" - dat is de wolfpack op en top. proficiat = more to come denk ik! echt puik!
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Dacht niet dat hij al zo goed zou zijn .
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Heel erg straf inderdaad
 • jean witse

  1 maand geleden
  Remco wint de giro met meer dan 10 minuten voorsprong. Merckx deed dat ook en was geen klimmer.
 • Filip Havaux

  1 maand geleden
  Heel juist. Het was bovendien heel koud voor zo'n lichtgewicht en dat zonder wedstrijd in de benen. Verbazingwekkend.
 1. Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersomstandigheden: hoe zwaar was de koninginnenrit door de Dolomieten normaal gezien?
  Giro
  1

  Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersom­stan­dig­he­den: hoe zwaar was de koningin­nen­rit door de Dolomieten normaal gezien?

  5.700 hoogtemeters volgens de ene bron, meer dan 5.500 volgens de andere. De Dolomietentocht van Sacile naar Cortina d’Ampezzo had dé koninginnenrit in deze Giro moeten worden. Veel zwaarder komen ze niet, maar het weer besliste er anders over. Bernal, Evenepoel en co leggen nu nog een tocht van 155 kilometer af, met daarbij twee stevige cols: La Crosetta en de Passo Giau. De Passo Pordoi en Passo Fedaia werden geschrapt.