De Gendt pakte een knappe zege in Napels.
Volledig scherm
De Gendt pakte een knappe zege in Napels. © PhotoNews/VTM

Thomas De Gendt wint tien jaar na ritzege op Stelvio opnieuw in Giro: “Normaal schreeuw ik niet na een overwinning, nu meermaals”

GiroThomas De Gendt heeft tien jaar na zijn zege op de Stelvio opnieuw een rit in de Giro gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal rondde een vroege vlucht succesvol af. Mathieu van der Poel, die de etappe kleurde, moest vrede nemen met de zevende plek.

21 reacties

 • Rik zwinnen

  1 maand geleden
  Van der Poel ondervindt nu ook eens wat het is om onvoldoende te willen meewerken zoals Girmay, heeft het in het verleden meermaals gedaan, dus niet zeveren en leuteren VDP
 • Kris Fierens

  1 maand geleden
  Dikke proficiat Thomas en Lotto-Soudal. Mathieu komt niet tot zijn recht zonder ploegmaats. Heeft door zijn opgebouwde reputatie niet veel vriendjes binnen het peloton. Hoort erbij zeker bij het type renner dat hij is.
 • Luc Verdoodt

  1 maand geleden
  Aantal Belgische World Tour zeges van nog actieve renners. De Gendt op rand van Top 3. Sterk. Philippe Gilbert 32 Wout Van Aert 18 Tim Wellens 16 Thomas de Gendt 15 Greg Van Avermaet 14 Jasper Philipsen 8 Dylan Teuns 7 Tim Merlier 7 Yves Lampaert 5 Jasper Stuyven 5
 • Jan Janssens

  1 maand geleden
  Ik gaf geen zier om de kansen van de Belgen in deze Giro maar kijk... Lotto-Soudal herrijst en De Gendt-Vanhoucke voeren een huzarenstukje op. Job well done!
 • Chris Drulle

  1 maand geleden
  Hier wordt ik vrolijk van , twee Belgen die de grootste talenten in de achtervolging afhouden en winnen . Proficiat Thomas Degendt , u zal eeuwig herinnerd worden als de meest aanvallende en winnende renner .