Thomas De Gendt won dit seizoen al een rit in de Ronde van Catalonië.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas De Gendt won dit seizoen al een rit in de Ronde van Catalonië. © EPA

Thomas De Gendt rijdt Giro met de Tour in het achterhoofd: “Ik ga vooral heel hard afzien”

GiroVoor Evenepoel is het zijn veelbesproken debuut, Thomas De Gendt (34) start in Turijn aan zijn 20ste grote ronde. De Gendt gaat zich vooral dubbel plooien voor Ewan, maar mikt (vermoedelijk in de derde week) stiekem ook op eigen succes. “De Giro is eigenlijk geen doel. Ik start hier om goed te zijn in de Tour. Dat recept was in 2019 een schot in de roos.”

2 reacties

 • dretie munkies

  2 maanden geleden
  Misschien wordt Thomas welde enige Belgische ritwinnaar ?
 • Nicole Berton

  2 maanden geleden
  Hopelijk een rit winnen Thomas, en Remco podium rijden.
 1. Bondscoach Vanthourenhout ziet dat de Giro Evenepoel sterker zal maken: “Remco zal met een geladen geweer op de volgende afspraak verschijnen, klaar om te scoren”
  Play
  PREMIUM
  Giro
  16

  Bondscoach Vanthouren­hout ziet dat de Giro Evenepoel sterker zal maken: “Remco zal met een geladen geweer op de volgende afspraak verschij­nen, klaar om te scoren”

  Zijn er op de Belgische wielerbond alarmbellen afgegaan nadat Remco Evenepoel (21) zijn roze droom in rook zag opgaan? Wat met de korte termijn en hoe vermijd je dat een loodzware Giro nog zijn naweeën kent in de opbouw naar Tokio? Bondscoach Sven Vanthourenhout beantwoordt enkele prangende vragen. “We gaan straks een uitstekende Evenepoel zien.”