Simon Yates is de keizer van Alpe di Mera, roze trui Egan Bernal beperkt averij

GiroSimon Yates (Team BikeExchange) mag zich de koning van de Alpe di Mera noemen. In de negentiende etappe van de Giro hield de 28-jarige Brit Joao Almeida en Egan Bernal af. De roze trui beperkte de schade tot 28 seconden en behoudt nog steeds een comfortabele voorsprong in het algemene klassement. Morgen is de laatste bergetappe, zondag de afsluitende tijdrit.

4 reacties

 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Marcel, als Almeida de eerste bergrit 4 tot 5 minuten verliest, en Remco niet. Voor wie zou jij je ploeg dan laten rijden? Voor Pieter Serry? Met alle respect Pieter, je bent een klasbak.
 • Henninckx Terry

  1 jaar geleden
  Bernal is zeker niet uitgeblust, rijd ni meer dan nodig is,slim gezien.
 • jan wuyts

  1 jaar geleden
  Prachtig slot als Bernal morgen geen minuut verliest is de klus geklaard anders word het nog spannend op de slotdag in Milaan 30km tijdrit.
 • haagen marcel

  1 jaar geleden
  Wat als de hele ploeg van dag een voor Almeida had gereden?
 1. Jonge Colombiaan Buitrago wint pittige bergrit na spannende strijd met Nederlanders Van der Poel en Leemreize, Carapaz blijft leider
  Giro
  4

  Jonge Colombiaan Buitrago wint pittige bergrit na spannende strijd met Nederlan­ders Van der Poel en Leemreize, Carapaz blijft leider

  De jonge Colombiaan Santiago Buitrago (Bahrain-Victorious) heeft de zeventiende etappe in de Giro gewonnen. In een pittige bergrit in heel slecht weer toonde hij zich de sterkste van de vluchters. Hij rolde op de slotklim de Nederlanders Leemreize en Van der Poel op. Bij de favorieten waren Landa, Hindley en Carapaz opnieuw aan elkaar gewaagd. Zij reden Almeida en co wel op achterstand.