Sagan rondt het berewerk van BORA-hansgrohe af en schiet eindelijk raak in de Giro

GiroVlak voor de rustdag heeft Peter Sagan de tiende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Slovaak van BORA-hansgrohe rondde het berewerk van zijn ploegmaats onderweg knap af in de sprint. Remco Evenepoel sluipt door bonificaties onderweg een seconde dichter bij Egan Bernal, die ook woensdag in het roze start.

6 reacties

 • terry henninckx

  1 maand geleden
  Peter is nog lang niet uitgereden, prachtige prestatie van heel zijn ploeg, Toi toi Peterke.
 • Teun Manders

  1 maand geleden
  Volgens de meeste hier was hij al lang afgeschreven en zou hij nooit meer iets winnen. Voor mij blijft het een buitengewoon goede renner.
 • Eduard Dierckx

  1 maand geleden
  Beste, eindelijk raak? Hij heeft al een aantal ritten gewonnen in de Giro hoor.
 • Paul Hanssens

  1 maand geleden
  Sagan is klaar voor Deceuninck Quickstep !
 • Karel Van Beeck

  1 maand geleden
  Voor hetgeen de Giro al gebracht heeft zijn de laatste 5 km enkel de moeite om te bekijken.
 1. De klop van Bernal, de raid van Martin en de val van Evenepoel: bekijk hier de hoogtepunten van de turbulente rit naar Sega di Ala
  Play
  Giro

  De klop van Bernal, de raid van Martin en de val van Evenepoel: bekijk hier de hoogtepun­ten van de turbulente rit naar Sega di Ala

  Net als vorige week zorgde de eerste rit na een rustdag in de Giro voor spektakel. Op weg naar Sega di Ala kwam Evenepoel ten val, reed Dan Martin naar de zege en zakten tal van favorieten door het ijs in de top van het klassement. Jawel, zelfs Egan Bernal kende een moeilijke dag. De Colombiaan verloor 53 seconden op Simon Yates. Bekijk hieronder de hoogtepunten.