AFP
Volledig scherm
© AFP

Portugal boven in Giro: Guerreiro pakt zege in zware bergetappe, Almeida behoudt roze trui

Giro d'ItaliaRuben Guerreiro (Education First) heeft de negende etappe in de Giro gewonnen. Hij was de beste in de steile klim op de Roccaraso, Castroviejo (Ineos Grenadiers) kwam als tweede over de meet. João Almeida (Deceuninck-Quick.Step) behoudt zijn roze trui maar verliest 16 seconden, Guerreiro wordt de nieuwe leider in het bergklassement.

0 reacties

 1. Bondscoach Vanthourenhout ziet dat de Giro Evenepoel sterker zal maken: “Remco zal met een geladen geweer op de volgende afspraak verschijnen, klaar om te scoren”
  Play
  PREMIUM
  Giro
  16

  Bondscoach Vanthouren­hout ziet dat de Giro Evenepoel sterker zal maken: “Remco zal met een geladen geweer op de volgende afspraak verschij­nen, klaar om te scoren”

  Zijn er op de Belgische wielerbond alarmbellen afgegaan nadat Remco Evenepoel (21) zijn roze droom in rook zag opgaan? Wat met de korte termijn en hoe vermijd je dat een loodzware Giro nog zijn naweeën kent in de opbouw naar Tokio? Bondscoach Sven Vanthourenhout beantwoordt enkele prangende vragen. “We gaan straks een uitstekende Evenepoel zien.”