Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Remco Evenepoel. © Photo News

Ploegleider Lodewyck: “We waren niet geïnteresseerd in de roze trui, maar de dag van Evenepoel was zeker en vast geslaagd”

GiroEn plots is de rolverdeling bij Deceuninck-Quick.Step helemaal duidelijk. Joao Almeida - vorig jaar vierde in de Giro - zakte er in de rit naar Sestola helemaal door, Remco Evenepoel beperkte de schade. Ploegleider Klaas Lodewyck: “Het was een lastige dag voor iedereen.”

2 reacties

 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Almeida meezenden in vlucht in bergetappe en dan de kat uit de boom kijken
 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  Kan interessant worden als die eens wat vrijheid krijgt om een bruggenhoofd te bouwen ... Het wordt nog interessant. Vreesde even dat Remco totaal er was doorgezakt maar dat blijkt dus niet het geval. Hij recupereert altijd zeer snel en kan dan toch behoorlijk terug tempo maken. Nu lag de meet zeer dicht al, maar twee km verder had van de voorsprong al niks meer overgebleven. Nu het mooie weer nog !
 1. Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzersterke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepunten van rit 20 in de Giro
  Play
  Giro
  1

  Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzerster­ke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepun­ten van rit 20 in de Giro

  Voorlaatste rit in de Giro vandaag. In de loodzware etappe tussen Verbania en Alpe Motta volgde alweer heel wat klimwerk. Onze landgenoot Louis Vervaeke toonde zich onderweg opnieuw, de dagzege was voor Damiano Caruso, maar roze trui Egan Bernal kon de schade opnieuw beperken. Zeker ook dankzij een indrukwekkende ploegmakker, Daniel Martinez. Hieronder kunt u de sleutelmomenten van de rit nog eens herbeleven:
 2. Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”
  Play
  Giro
  9

  Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”

  Nieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: “Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro.”