Patrick Lefevere ziet de oorzaak voor de mindere dag van Evenepoel: “Ligt niet aan minder koersritme of hongerklop. We moeten meer werken op het leren sturen”

GiroDaags na de mindere dag van Remco Evenepoel op het Toscaanse grind blikt Patrick Lefevere terug, maar kijkt hij ook met goeie moed vooruit. “De top tien zou al heel mooi zijn bij zijn debuut. En de tijdrit in Milaan zullen we ook proberen te winnen.”

30 reacties

 • piet de boer

  2 maanden geleden
  @J-P Keldermans Misschien voortaan alleen tijdritten, dan maakt Evenepoel ook een kans. Wat een zever, de gravelritten waren juist uiterst vermakelijk.
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Als hij moet leren sturen op onverhard hebben ze de perfecte trainer in de ploeg. Laat hem een paar weken cross training doen met Stybar, die heeft er kaas van gegeten.
 • Frank Van Gysel

  2 maanden geleden
  @Danny Debbout, Merckx won zijn eerste grote ronde NIET. Zijn eerste grote ronde was de Giro van 1967. Daarin won hij twee ritten en werd negende in de eindstand. De eerste die hij won was de Giro van 1968.
 • J-P Keldermans

  2 maanden geleden
  De laatste jaren wil de organisatie van de Giro zoveel mogelijk zware en speciale ritten in hun programma, om toch maar proberen spectaculairder te zijn dan de Tour. Deze ritten op grindwegen heeft totaal geen meerwaarde in een grote ronde. Houdt deze ritten voor ééndagskoersen gelijk de Strade. De klassementsmannen kunnen hier enkel meer verliezen dan winnen. Eén lekke band en je mag je klassement vergeten.
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  Denk dat hij gelijk heeft, de angst om te vallen was groter (begrijpelijk) dan al de rest.
 1. ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtreffen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op recordkoers zit
  Giro
  1

  ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtref­fen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op record­koers zit

  ‘We will see.’ Tot vervelens toe grijpt Peter Sagan (31) in deze Giro terug naar zijn gebruikelijke dooddoener. Dat doet hij nu al twaalf jaar lang. En effectief: zie… Wat een palmares! Opvallend, los van zijn wereldtitels, klassieke zeges en ritsuccessen in het (grote)rondewerk, is de kleerkast vol kleurige punten­shirts. En daar komt nu ook een paars exemplaar bij. ‘Puntenman’ Sagan in vijf opmerkelijke cijfers.