Remco Evenepoel op de Monte Zoncolan.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel op de Monte Zoncolan. © Photo News

Patrick Lefevere over het dipje van Remco Evenepoel: “Zijn ego heeft een deuk gekregen”

GiroWeg algemeen klassement. De klop die Remco Evenepoel (21) gisteren incasseerde, was fataal. De Giro zal niet eindigen in een roze droom. Patrick Lefevere: “Wat we nu zien, is niet het juiste beeld: dit is de echte Evenepoel niet.”

78 reacties

 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Een ronde van België is geen Giro of Tour.en het is goed dat Remco eens met de neus op feiten word gedrukt,word hij alleen maar sterker van.(althans te hopen)
 • Jean Berben

  2 maanden geleden
  Pogacar had geen ploeg zegt men hier,daar ligt dit niet aan,Evenepoel heeft te weinig voorbereiding gehad,maar je kan er niet omheen,de eerste 10 dagen waren ronduit goed,daarna kwam gebrek aan basis boven.WVA antwoordt met de pedalen,dat heeft deze Remco al vaak gedaan.En,hij heeft VOOR deze Giro wel degelijk gezegd,misschien finish ik in een bepaalde rit op 'n uur ofzo,wat intussen gebeurde,tot daar de grootsprakerigheid.Misschien gaven zijn eerste 10 dagen hem een vals beeld v paraatheid.
 • Erik Noerens

  2 maanden geleden
  Wait and see..het is niet het eerste toptalent die het niet kan waarmaken maar heb er toch alle vertrouwen in.
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Ach hij kan nu mooi voor Almeida wat knechtenwerk gaan doen
 • rita boom

  2 maanden geleden
  Hij zal nooit een grote ronde grote ronde winnen met zo’n ploeg daar zijn geen klimmers bij behalve Almaida en hij gaat weg en met Van Sevenant mauri alleen zal t’ook niet gaan.
 1. Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”
  Giro
  11

  Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”

  De koninginnenrit die er geen werd. Omdat ze ingekort werd, maar ook omdat de tv-kijker op Eurosport er wel heel weinig van te zien kreeg. De Italiaanse RAI wijt het aan de extreme weersomstandigheden, op Twitter werd er vooral veel gelachen met de amateuristische live-captatie van de Giro. Niet winnaar Egan Bernal, maar de toeschouwers en de hond die aan de finish stonden te wachten werden de helden van de zestiende Giro-rit. “We krijgen wel mensen op de maan, maar een tv-uitzending in wat regen maken, neen dat lukt niet.” Een bloemlezing.