Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel. © AP

Onze chef wielrennen ziet dat Evenepoels manco nogmaals wordt blootgelegd: “Kan Remco een grote ronde winnen? Het antwoord vandaag is neen”

GiroOnze chef wielrennen zag dat Remco Evenepoel, die uit de Giro stapte, tijd en ruimte had om de crash te ontwijken. Toch viel hij... En zo wordt zijn manco nogmaals in de verf gezet. “Ze zeggen dat Remco een grote ronde kan winnen. Maar niet als hij niet snel de skills, de basisvaardigheden van het wielrennen, onder de knie krijgt.” Dus moet Patrick Lefevere met hem terug naar de tekentafel. Hij kent het probleem en denkt ook de oplossing te kennen.

4 reacties

 • van Dessel Wim

  1 maand geleden
  Werk aan de winkel, niet meer, niet minder ...
 • Miel Marie

  2 maanden geleden
  Als je niet arendsvlug kan dalen, kan je geen ronde winnen.
 • werner eeman

  2 maanden geleden
  Volgens mij is er geen gebrek aan stuurvaardigheid en was de val vooral te wijten aan het feit dat het zo lang geleden was dat Remco nog in een grote groep had gefietst. In San Sebastian daalde hij zo snel en behendig als de achtervolgers... maar was hij alleen. In plaats van hem in de Giro dadelijk voor de leeuwen te gooien, had hij misschien als voorbereiding beter een kleine ronde gereden (Ronde van Romandië).
 • eddy de decker

  2 maanden geleden
  Wat weet die dat nu ? chef wielrennen kan zeggen wat hij wil , we gaan het nogmaals herhalen , Remco is 21 , komt uit een doodsmak , 9 maand geen competitie , direct gebombardeerd tot winnaar van de giro , foute zet van de ploeg , dat hij eerst begint met eendagsritten om het vertrouwen weer te krijgen , hij kan niet sturen ? wat deden die andere dan op het asfalt ? ze lagen er toch ook ?kunnen die dan ook niet sturen ? wat zijn de renners die zich doodgereden hebben dan ? respect !!
 1. Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”
  Giro
  11

  Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”

  De koninginnenrit die er geen werd. Omdat ze ingekort werd, maar ook omdat de tv-kijker op Eurosport er wel heel weinig van te zien kreeg. De Italiaanse RAI wijt het aan de extreme weersomstandigheden, op Twitter werd er vooral veel gelachen met de amateuristische live-captatie van de Giro. Niet winnaar Egan Bernal, maar de toeschouwers en de hond die aan de finish stonden te wachten werden de helden van de zestiende Giro-rit. “We krijgen wel mensen op de maan, maar een tv-uitzending in wat regen maken, neen dat lukt niet.” Een bloemlezing.