Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ongelukje met grote gevolgen: Biniam Girmay verlaat Giro nadat kurk in zijn oog schoot op podium

GiroBiniam Girmay (22) stapt uit de Giro na zijn ongelukje tijdens de podiumceremonie van gisteren. De Eritreeër kreeg de kurk van een fles prosecco in zijn oog en moest naar het ziekenhuis. Zijn ploeg Intermarché-Wanty Gobert neemt geen enkel risico en houdt de jonge ster aan de kant. 

50 reacties

 • nicole haeck

  1 maand geleden
  Geef de winnaar een goed glas bier 🍺
 • Gert Veer

  1 maand geleden
  Dit is niets anders dan een werkongeval veroorzaakt door nalatigheid van de Giro-organisatie. Het minste wat ze kunnen doen is hem een fikse schadevergoeding uitbetalen.
 • Cedric Gobert

  1 maand geleden
  Ipv over de fles te zeveren of op voorhand flessen open te doen kan degene die hem open doet de fles ook gwn lichtjes kantelen terwijl je 'm open draait, het eerste waar je op let als je een fles ontkurkt is toch dat je 'm niet in je gezicht krijgt? Zal hem geen 2e keer meer overkomen..
 • Jan Van Rompaey

  1 maand geleden
  Kunnen ze niet meer vieren zonder flessen ? Pure decadentie.
 • Robert Vranken

  1 maand geleden
  Men had met de fles al wat geschud vooraf. Het is niet normaal dat een fles zo hoog opspuit bij het openen. Prosecco of champagne.
 1. Girowinnaar Jai Hindley droomt van meer: "Waarom zou ik de Tour niet kunnen winnen?”
  Giro
  3

  Girowin­naar Jai Hindley droomt van meer: "Waarom zou ik de Tour niet kunnen winnen?”

  Girowinnaar Jai Hindley denkt dat hij ook ooit de gele trui kan winnen in de Tour de France. “Natuurlijk, waarom niet? Ik ga daar geen neen op antwoorden”, vertelde hij dinsdag op een online persmoment. “Het zou de ultieme droom zijn voor mij als renner en ik ga hier niet zeggen dat het onmogelijk is. Je moet doelen voor ogen hebben, al wil ik eerst wel nog wat genieten van mijn Girozege.”
 2. Uw gids voor de Ronde van Italië: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?
  Giro

  Uw gids voor de Ronde van Italië: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?

  De voorjaarsklassiekers zitten erop, tijd voor de eerste grote ronde van het jaar - de Ronde van Italië. De komende drie weken gaan we in de Laars (en ook een beetje in Hongarije en Slovenië) op zoek naar een opvolger voor Egan Bernal, die er dit jaar na zijn zwaar trainingsongeval niet bij is. Wie zijn dan wel de favorieten? Welke Belgen staan er aan de start? Hoe is het parcours opgebouwd? Op deze pagina komt u alles te weten.