Egan Bernal
Volledig scherm
PREMIUM
Egan Bernal © EPA

Na Yates ‘krijgt’ ook Caruso zijn ritje, Bernal heeft eindzege (zo goed als) binnen: “Ben geen toptijdrijder, maar dit moet lukken”

GiroZo, iedereen content. Na Simon Yates won ook Damiano Caruso zijn ritje. Met de zegen van Egan Bernal, die rustig controleerde. Wordt hij vannacht niet getroffen door corona, dan prikt de 24-jarige Colombiaan na de Tour (2019) ook de Giro op zijn palmares. “Drie weken lang ben ik ongelooflijk ondersteund door mijn sterke ploeg. Dit moet ik nu nog heel even alleen klaren.”

0 reacties

  1. Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersomstandigheden: hoe zwaar was de koninginnenrit door de Dolomieten normaal gezien?
    Giro
    1

    Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersom­stan­dig­he­den: hoe zwaar was de koningin­nen­rit door de Dolomieten normaal gezien?

    5.700 hoogtemeters volgens de ene bron, meer dan 5.500 volgens de andere. De Dolomietentocht van Sacile naar Cortina d’Ampezzo had dé koninginnenrit in deze Giro moeten worden. Veel zwaarder komen ze niet, maar het weer besliste er anders over. Bernal, Evenepoel en co leggen nu nog een tocht van 155 kilometer af, met daarbij twee stevige cols: La Crosetta en de Passo Giau. De Passo Pordoi en Passo Fedaia werden geschrapt.