Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Morgen start de 101ste Giro: álles wat u moet weten over de Ronde van Italië

WielrennenMorgen wordt de 101ste Ronde van Italië op gang getrokken met een tijdrit in Israël. Kanshebbers genoeg op het roze. Wie zijn de tijdrijders, de klimmers en de sprinters in deze Giro? En wat met het parcours en de geschiedenis van de Italiaanse wielerronde? Een overzicht.

13 reacties

 • T.G.E.J. Smits

  3 jaar geleden
  Je kunt schrijven wat je wilt als journalist ooit moet je weer door het stof om te erkennen dat alle overwinningen van Froome en Sky moeten worden geschorst ivm grootschalig dopinggebruik. De geschiedenis herhaalt zich en niemand doet iets. Alleen de bedrieger belonen door hem 2 miljoen startgeld te geven voor deze Girostart
 • Wouter Vander Beke

  3 jaar geleden
  De laatste jaren heb ik ferm genoten van de Giro. Met voorsprong de mooiste ronde. Onbegrijpelijk dat iemand die zo spuwt op deze mooie sport toch aan de start kan verschijnen, en dan nog als dé topfavoriet Ik denk niet dat ik dit jaar de giro zal volgen. Door een zekere mate van desinteresse en gelatenheid, misschien ook door opstandigheid. Ik hoop dan ook op een (fatsoenlijk) signaal van de supporters, en waarom niet de andere teams, tegen de praktijken van Sky.
 • elzo yke bes

  3 jaar geleden
  wat zijn jullie toch n stelletje zuurpruimen omdat jullie geen ronderenner hebben .bah ik heb belgie altijd geeerd om jullie wielerliefde maar daar kom ik op terug
 • dretie munkies

  3 jaar geleden
  Gewoonweg een schande zowel op financieel als op ethisch vlak dat de Giro in Jeruzalem start : alle deelnemende ploegen betuigen zo hun sympathie voor het verwerpelijk regime dat Israël aanhangt ! De VRT heeft dan ook groot gelijk dit niet uit te zenden !
 • Henninckx Terry

  3 jaar geleden
  nog een beetje wachten, en Sagan rijdt weer.
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april