Dylan Groenewegen.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © AFP

Jumbo-Visma neemt Groenewegen mee naar de Giro: “Hopen dat iedereen hem een kans geeft”

WielrennenDylan Groenewegen staat op 8 mei aan de start van de Ronde van Italië. Dat maakte z'n ploeg Jumbo-Visma zonet bekend. Voor de Nederlandse sprinter wordt het z'n eerste wedstrijd sinds het ongeval met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen.

13 reacties

 • Walter De Vuyst

  1 week geleden
  Wat Groenewegen deed was fout en de bijbehorende straf was dan ook zwaar . Terecht ! Maar ook Lefevere ging in de fout door reeds vooraf het proces van Groenewegen te maken . Dit zielig mannetje zou beter zijn mond houden in plaats van olie op het vuur te gooien . Jacobsen en Groenewegen , beiden wens ik een veilig wielerjaar .
 • Johan Verstockt

  2 weken geleden
  Groot talent mag niet verloren gaan, hou het nu wel netjes en fair. Iedereen verdient een 2e kans. Hopelijk kunnen we genieten van je kwaliteit in de spurt.
 • John Dupont

  2 weken geleden
  Tot mijn spijt vind ik niet dat Groenewegen nog thuis hoort in het peloton. Wie de beelden terug ziet en eerlijk wil zijn ziet ook wel dat het niet bij één kamikazeactie bleef. Twee maal is er heel ver over. Een brug te ver.
 • Jan Verhelst

  2 weken geleden
  Geweldig Dylan. Goed jou straks weer in het peloton te zien.
 • PAUL VAN LOOY

  2 weken geleden
  Mooi ! Hopelijk heeft Groenewegen zijn les vanbuiten geleerd. Nog meer hoop ik dat het met Fabio helemaal goed komt en dat hij vlug een koets wint !!
 1. Groenewegen verrast door uitspraken Jakobsen: “Dit is niet leuk om te horen”
  Wielrennen
  10

  Groenewe­gen verrast door uitspraken Jakobsen: “Dit is niet leuk om te horen”

  Dylan Groenewegen maakte vandaag in de Giro d’Italia zijn rentree na een schorsing van negen maanden naar aanleiding van de vreselijke crash met Fabio Jakobsen vorig jaar in de Ronde van Polen. Die laatste liet donderdag via Twitter weten geen persoonlijke excuses te hebben gehad van Groenewegen. “Dat was voor mij natuurlijk een grote verrassing”, zei Groenewegen na afloop van de openingstijdrit van de Giro tegen de NOS.
 2. Giro Di Remco #2. Hoogdag voor Evenepoel, die langverwachte rentree viert in korte openingstijdrit: “We mogen Remco bij favorieten plaatsen”
  Giro
  6

  Giro Di Remco #2. Hoogdag voor Evenepoel, die langver­wach­te rentree viert in korte openings­tijd­rit

  Dit is de dag waar Remco Evenepoel de voorbije maanden reikhalzend naar heeft uitgekeken. Hij maakt vandaag zijn rentree in de eerste etappe van de Ronde van Italië. Er wacht de renners een korte tijdrit van 8,6 kilometer, een parcours dat Evenepoel moet liggen. Pakt hij vandaag meteen de zege en het roze? In de tweede aflevering van de ‘Giro Di Remco’ blikt Jonas Decleer samen met onze reporter in Italië Maxim Goethals vooruit.
 1. Hazard krijgt late gelijkmaker toch achter zijn naam: hij doet schot Kroos succesvol afwijken
  Play
  Voetbal

  Hazard krijgt late gelijkma­ker toch achter zijn naam: hij doet schot Kroos succesvol afwijken

 2. VIDEO. Tien jaar geleden stierf Wouter Weylandt: “Weinig mensen hebben zo’n brede glimlach als Wouter had”
  Play
  Wielrennen
  9

  VIDEO. Tien jaar geleden stierf Wouter Weylandt: “Weinig mensen hebben zo’n brede glimlach als Wouter had”

  9 mei