Jonge Colombiaan Buitrago wint pittige bergrit na spannende strijd met Nederlanders Van der Poel en Leemreize, Carapaz blijft leider

GiroDe jonge Colombiaan Santiago Buitrago (Bahrain-Victorious) heeft de zeventiende etappe in de Giro gewonnen. In een pittige bergrit in heel slecht weer toonde hij zich de sterkste van de vluchters. Hij rolde op de slotklim de Nederlanders Leemreize en Van der Poel op. Bij de favorieten waren Landa, Hindley en Carapaz opnieuw aan elkaar gewaagd. Zij reden Almeida en co wel op achterstand.

4 reacties

 • Christian Volleman

  3 maanden geleden
  Mathieu Van Der Poel is toch echt de beste aanwinst voor het wielrennen de laatste jaren. Maakt overal de wedstrijden spannend. Wat een renner, geeft altijd waar voor zijn geld. Dikke merci, Mathieu. Zonder jou zouden veel koersen een heel stuk saaier zijn.
 • Seppe Goossens

  3 maanden geleden
  Van der Poel blijft er als 'zware jongen' bij het steilere klimwerk wellicht niet bij, maar petje af voor z'n inspanningen. De man toont karakter. En die Leemreize komt er wel. Jong talent; net als winnaar Buitrago. Genoeg nieuwe namen dus om naar uit te kijken.
 • Lucien Mertens

  3 maanden geleden
  Schitterende prestatie door VDP en Leemreize, enkel zijn eigen eerzucht, hij wil schitteren, (wat hem siert) deed VDP de das om. Was hij bij Leemreize gebleven had hij wellicht gewonnen. Nu was de man met de hamer er teveel aan.
 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Tijd om eens over echte kanshebbers te praten, VDP wint er geen meer hoor. Maar zoals beloofd respect als hij de ronde uit rijd en dat gaat hem lukken.