Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Johan De Muynck ziet een goeie Evenepoel in Italië, maar blijft op zijn hoede: “We moeten nog niet te euforisch worden”

Giro“Verdomme, staat die bril nu op mijn hoofd. Mensen zullen denken dat ik een professor ben.” Een professor in de Girologie moet dat dan zijn voor Johan De Muynck (72), nadat die net een uurtje over de Ronde van Italië heeft gedoceerd. De Muynck won al laatste Belg de Giro, 43 jaar geleden intussen. Krijgt hij een opvolger? “Evenepoel geeft een goeie indruk. Maar wat hij donderdag deed, was overmoedig.”

5 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Hèt is inderdaad nog maar een begin, de weg is nog lang maar Remco zelf en zijn omgeving weten hoe men dat het beste aanpakt. Tot hiertoe was Remco, na die zware val en gebrek aan koersen, in goede doen.
 • josé delie

  1 maand geleden
  Heel goede raad van een van de verstandigste en zonder kapsones voormalige kampioen !!!
 • Bernd Vaes

  1 maand geleden
  Meer zullen we morgen zondag weten. Heeft Remco dan zijn voorsprong op Bernal vergroot, dan zijn Remco‘s kansen om de Giro te winnen bijzonder groot.
 • Guy Miserez

  1 maand geleden
  En gelijk heeft hij!
 • Emiel Van Landeghem

  1 maand geleden
  Tenminste 1 iemand met gezond verstand !
 1. ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtreffen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op recordkoers zit
  Giro
  1

  ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtref­fen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op record­koers zit

  ‘We will see.’ Tot vervelens toe grijpt Peter Sagan (31) in deze Giro terug naar zijn gebruikelijke dooddoener. Dat doet hij nu al twaalf jaar lang. En effectief: zie… Wat een palmares! Opvallend, los van zijn wereldtitels, klassieke zeges en ritsuccessen in het (grote)rondewerk, is de kleerkast vol kleurige punten­shirts. En daar komt nu ook een paars exemplaar bij. ‘Puntenman’ Sagan in vijf opmerkelijke cijfers.