Dylan Groenewegen.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © photo: Cor Vos

Groenewegen verrast door uitspraken Jakobsen: “Dit is niet leuk om te horen”

WielrennenDylan Groenewegen maakte vandaag in de Giro d’Italia zijn rentree na een schorsing van negen maanden naar aanleiding van de vreselijke crash met Fabio Jakobsen vorig jaar in de Ronde van Polen. Die laatste liet donderdag via Twitter weten geen persoonlijke excuses te hebben gehad van Groenewegen. “Dat was voor mij natuurlijk een grote verrassing”, zei Groenewegen na afloop van de openingstijdrit van de Giro tegen de NOS.

11 reacties

 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  Hij is de eerste en laatste die van zijn lijn afwijkt in een sprint?! En hij is er hard en (terecht) voor gestraft. De reacties hier zijn er goed over toch. Als we iedereen die van zijn lijn afwijkt bij het sprinten levenslang willen geven zullen er niet teveel sprinters meer overblijven vrees ik.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Wat had je gedacht dat hij op z’n knietjes ging vallen en sorry zeggen ? Mag gewoon niet van z’n advocaat
 • Marcel De Maesschalck

  1 maand geleden
  Lafaard : je wijkt niet alleen BEWUST van je lijn af, maar je vindt het ook nog nodig om een elleboogstoot uit te delen. Voor mijn part zou je NOOIT nog een wedstrijd mogen rijden.
 • Monique Moens

  1 maand geleden
  Nog nooit een sorry. En niet leuk om te horen? Nog veel minder leuk om mee te maken. Levenslange schorsing.
 • Luc Deville

  1 maand geleden
  De organisatoren van de Ronde van Polen dragen de grootse verantwoordelijkheid en zijn de hoofdschuldige omdat de aankomstzone ronduit levensgevaarlijk was, maar de crash van Jakobsen is gebeurd door de niet onvrijwillige acties (met een s want hij is twee keer in de fout gegaan) van Groenewegen. Nog een vraag terzijde zou de wielerwereld, en de Nederlandse in het bijzonder, ook zo vergevingsgezind zijn als Dylan bv een Russische renner was geweest?