Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Giro-parcours van 2023 lacht Remco Evenepoel toe met meer dan 70 kilometer tegen de klok

GiroDe organisatie van de Ronde van Italië heeft vandaag het parcours van 2023 uit de doeken gedaan. Met meer dan 70 kilometer tegen de klok lacht de Giro de tijdrijders toe - een charmeoffensief richting Remco Evenepoel?

23 reacties

 • Marika Peeters

  5 maanden geleden
  Remco is een geweldige teamplayer die het beste naar boven brengt bij zijn teammaten. Er zijn er die in de Omloop'22 een ontsnapte Tiesj gingen terughalen, omdat de kopman zelf wou winnen, of die in Parijs Nice kritiek gaf op Laporte in de pers, omdat die hem niet hielp en voor eigen rekening reed of in de Dauphiné '22, waar Jonas en Roglic hulp nodig hadden in 2 bergritten en hun luxe knecht "zich liet lossen" en zei: "moet me sparen voor de Tour"...geweldige teamplayer hé?
 • Liliane Wuyts

  5 maanden geleden
  Een kopman moet ook de strategie vanuit de wagen volgen, of zijn er voor sommigen andere regels? En zonder goede ploeg kan een kopman het alleen ook niet waarmaken. Teamplayer ? Dat toon je in de koersen en bij overwinningen. Daar bestaan genoeg verhalen over en zijn de meningen verdeeld. En inderdaad Adri, vrienden zullen het niet worden, maar dat hoeft ook niet. Ze rijden ook niet samen in een ploeg, dus zijn het concurrenten, met elk hun supporters. Luxepositie voor België.
 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Hinault(65) was verre van een zwaargewicht, afgetraind tot op het bot waar bij Wout rond armen en schouders nog het nodige af kan, veel atletiek maar niet aan 12/uur natuurlijk maar een halve in 1h15..
 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Johan jouw adoratie voor Wout kent vooralsnog geen grenzen, voor kopman moet je ook iets van strategie kennen en daarin is Remco veel verder maar vooral een ongekend teamplayer op slechts 22 jaar, vrienden zullen het nooit worden anders breng je het respect op om naar de Kristallen vélo te komen na 2 weken vd wal vissen...
 • Johan Maddens

  5 maanden geleden
  Hinault , Indurain en Ulrich zijn zwaargewichten en macht klimmers net als Wout .De renners die je hier opnoemt zuiderwijk waren kopmannen en Wout is momenteel nog steeds helper !!
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koninginnenrit
  Play
  Giro
  3

  Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koningin­nen­rit

  Jai Hindley heeft de Giro naar zijn hand gezet. De Australiër reed op de Passo Fedaia naar de roze trui, Richard Carapaz capituleerde en gaf anderhalve minuut toe op zijn concurrent. De ritwinst in de koniginnenrit was voor Alessandro Covi na een ontsnapping van meer dan 45 kilometer. Morgen volgt een afsluitende tijdrit van 17 kilometer in Verona, Hindley start dan met een voorsprong van 1:25 op Carapaz in het algemene klassement.