Eurosport
Volledig scherm
© Eurosport

Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”

GiroDe koninginnenrit die er geen werd. Omdat ze ingekort werd, maar ook omdat de tv-kijker op Eurosport er wel heel weinig van te zien kreeg. De Italiaanse RAI wijt het aan de extreme weersomstandigheden, op Twitter werd er vooral veel gelachen met de amateuristische live-captatie van de Giro. Niet winnaar Egan Bernal, maar de toeschouwers en de hond die aan de finish stonden te wachten werden de helden van de zestiende Giro-rit. “We krijgen wel mensen op de maan, maar een tv-uitzending in wat regen maken, neen dat lukt niet.” Een bloemlezing.

11 reacties

 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  Ze hadden gelijk dat ze de rit niet gereden hebben zoals gepland, maar misschien hadden ze wel beter de rustdag geswitcht en niet gereden. Dan konden ze vandaag de koninginnenrit in beter weer gedaan hebben. Gisteren was er een echte sneeuwstorm gaande op de bergtoppen waar ze over moesten. Ijs op de baan en racen gaat niet samen, maar de renners zouden zo doorweekt in vriestemperaturen ook onderkoeld geraken. Er hadden doden kunnen vallen.
 • Marc Van Leeuwen

  1 jaar geleden
  Dit was zoals in de jaren zeventig en tachtig waar mijn vader San Remo keek en waar je ook alleen de sprint zag e/d Tour de France, waar iedere bergrit 2 uur vertraging had en je moest wachten tot ze vrijwel aankwamen. Ze kunnen landen o/e meteoriet die door het heelal scheert miljoenen kms ver, maar beelden uitzenden, een fatsoenlijke gsm ontvangst bijna overal, een pijnloze tandarts en nog te veel om op te noemen, kan men niet, maar miljarden aan onzin spenderen wel.
 • Patrick Vandeputte

  1 jaar geleden
  Wel Liliane simpelweg omdat de VRT de uitzendrechten niet heeft. En zelf al hadden ze die rechten wel was het niet beter geweest want zij moeten dan ook de beelden van de RAI gebruiken. Overigens kan de RAI er ook niet aan doen dat er in de bergen noodweer was waardoor een vliegtuig dat de beelden doorstraalt niet in de lucht kon (en mocht).
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Ik ben overgeschakeld naar de ronde van Limburg. Mooiere en meer koers gezien. Hadden trouwens ook een mooie aankomstlijn, maar minder in beeld geweest.
 • Hugo Verlot

  1 jaar geleden
  Meer verwachten wij niet. Hebben een patent , vanaf de eerste regendruppel valt het beeld weg. Zenders weten waarom ze geen wielerwedstrijden meer overnemen van de RAI.