Giro nog niet gelopen: Yates smeert roze trui Bernal bijna één minuut aan, Dan Martin pakt ritzege op Sega di Ala

GiroEgan Bernal is dan toch niet onaantastbaar. De roze trui verloor in de zeventiende rit op de onuitgegeven slotklim van de Sega di Ala bijna één minuut op Simon Yates. De Colombiaan staat nog steeds comfortabel aan de leiding, maar incasseerde toch een eerste tik. In een rit waar Remco Evenepoel stevig tegen de grond ging en uiteindelijk besloot de Giro te verlaten, toonde Dan Martin zich de sterkste vluchter. Ook drie Belgen zaten in het offensief, maar tegen het beukwerk van de 34-jarige Ier viel weinig te beginnen. 

22 reacties

 • eric reynebeau

  2 jaar geleden
  @ Haagen. Evenepoel en Almeida zijn op gelijke voet aan de Giro begonnen. Almeida verloor in de eerste bergrit 5 minuten terwijl Remco op 15 seconden van de leider stond. Normaal dat Almeida dan verplicht werd Remco enkele malen bij te staan. Remco zakt nu wel volledig door het ijs maar Almeida was een van de eerste dagen van de Giro ook al eindwinnaar af.
 • haagen marcel

  2 jaar geleden
  Wat als Evepoel had moeten knechten voor Almeida? Wel duidelijk wie de beste is.
 • eric reynebeau

  2 jaar geleden
  Ze vallen voor Remco . Leg me eens uit hoe hij nog weg kon zonder te vallen. Veel mensen die hier reageren hebben volgens mij nog nooit met een koersfiets gereden . Ik zelf heb ook al Alpe d'Huez, Croix de Fer, Les Deux Alpes en nog enkele Alpencols op en af gefietst en ik denk dat velen niet beseffen dat je bij 70 km/ uur en,die mannen gaan nog veel sneller, en ze vallen voor je weinig kunt doen.
 • Gilbert Vermeersch

  2 jaar geleden
  Niet abnormaal die val van Remco. De voorbereiding was te kort om voldoende op te bouwen, het vat is in deze derde week ver af en dus ook de reacties iets minder. Toch chapeau voor wat hij tot hiertoe getoond heeft..
 • francky leenknegt

  2 jaar geleden
  Ik vraag me af of iemand van jullie de val wel heeft gezien. Als er dertig man vallen net achter een bocht kan je ze moeilijk ontwijken. Respect hebben voor een jonge sporter graag. Maar de beste stuurman en staan aan de kant