Thomas De Gendt en de inmiddels uit de Giro gestapte Caleb Ewan.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas De Gendt en de inmiddels uit de Giro gestapte Caleb Ewan. © Photo News

Giro halfweg en nog slechts vijf renners in koers: wat nu, Thomas De Gendt en Lotto-Soudal? “Elk onze doelen, maar ook onze kwaaltjes”

Giro8 - 3 = 5. Een eenvoudig rekensommetje, van toepassing op Lotto-Soudal. Zwaar gedecimeerd snijdt het team de tweede Girohelft aan. Zonder sprintkanon Caleb Ewan, wiens exit bakken kritiek oogst. Thomas De Gendt pareert. Recht samen met zijn vier kompanen de rug. En hoopt op nog iets moois. “Maar eerst moet ik zelf van mijn kniepijn afgeraken.”

3 reacties

 • Andy Van Daare

  1 jaar geleden
  Hey is ook altijd wel iets met De Gendt, "als zijn kniepijn over is", telkens excuses genoeg maar zich zogezegd bij de besten voordoen, ééndagsvlieg.
 • Paul deyaert

  1 jaar geleden
  Mannen die nu aan top staan grote kuis in houden buiten frison aerts lelangue en iemand als bakelandts binne halen die kent iets van huidige wielrennen greipel als sportdirecteur
 • Guy Soetewey

  1 jaar geleden
  Lotto Soudal zouden beter stoppen en Sergeant op pension sturen.
 1. Biniam Girmay greep net naast ritwinst, maar geeft niet op: “Zondag probeer ik het opnieuw”
  Giro
  2

  Biniam Girmay greep net naast ritwinst, maar geeft niet op: “Zondag probeer ik het opnieuw”

  De witte trui van beste jongere in de Giro. Tot vorig jaar zouden ze daar bij Intermarché-Wanty-Gobert een gat in de lucht voor springen. Anno 2022 ligt de lat hoger. De Waalse ploeg droomde van Biniam Girmay in het roze en was daar bijna in geslaagd. Pas in de laatste dertig meter moest hun wonderboy van 22 uit Eritrea zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. “Met iets meer ervaring maakt Bini het wel af, maar Mathieu is dan ook een fenomeen.”
 2. Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koninginnenrit
  Play
  Giro
  3

  Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koningin­nen­rit

  Jai Hindley heeft de Giro naar zijn hand gezet. De Australiër reed op de Passo Fedaia naar de roze trui, Richard Carapaz capituleerde en gaf anderhalve minuut toe op zijn concurrent. De ritwinst in de koniginnenrit was voor Alessandro Covi na een ontsnapping van meer dan 45 kilometer. Morgen volgt een afsluitende tijdrit van 17 kilometer in Verona, Hindley start dan met een voorsprong van 1:25 op Carapaz in het algemene klassement.