Giro Di Remco #8. “Het is duidelijk: Evenepoel is nu de kopman. En de nieuwe rol van Almeida kan het Remco enkel makkelijker maken”

Giro Di RemcoJoão Almeida kreeg gisteren een klap van jewelste. Dus komt Remco Evenepoel nóg meer op de voorgrond bij Deceuninck-Quick.Step. Een nieuwe aflevering van ‘Giro Di Remco’ zoomt in op de situatie bij The Wolfpack. “Het is duidelijk: Remco is nu de kopman”, zegt Maxim Goethals, onze man in Italië. “Die duidelijkheid over de rolverdeling kan een positief effect hebben in de kopjes. En Evenepoel bulkt van het talent, hij verdient die status nu eenmaal.” 

9 reacties

 • Björn Verstraete

  1 maand geleden
  Het s best mogelijk dat het een groots wielrenner wordt maar er rijden nog Belgen mee, kijk s naar een Vervaecke en een Tim Merlier. Weinig show maar wel prestaties !!
 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  Almeida moet nog wat minuten prijsgeven. Hij kan zo later mee in ontsnappingen zonder te duwen. Winnen dan of fungeren als bruggenhoofd indien nodig.
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Was nu al een heel mooie prestatie na 9 maanden zonder koers + zware revalidatie. Respect!
 • Francis Smet

  1 maand geleden
  Dat hij het maar rustig aandoet, en ik zie Almeida niet de naad uit zijn broek rijden om Remco te helpen. Almeida is volgend jaar weg hé !
 • willem merken

  1 maand geleden
  Al moet Almeida nog meewillen.
 1. De klop van Bernal, de raid van Martin en de val van Evenepoel: bekijk hier de hoogtepunten van de turbulente rit naar Sega di Ala
  Play
  Giro

  De klop van Bernal, de raid van Martin en de val van Evenepoel: bekijk hier de hoogtepun­ten van de turbulente rit naar Sega di Ala

  Net als vorige week zorgde de eerste rit na een rustdag in de Giro voor spektakel. Op weg naar Sega di Ala kwam Evenepoel ten val, reed Dan Martin naar de zege en zakten tal van favorieten door het ijs in de top van het klassement. Jawel, zelfs Egan Bernal kende een moeilijke dag. De Colombiaan verloor 53 seconden op Simon Yates. Bekijk hieronder de hoogtepunten.
 2. Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersomstandigheden: hoe zwaar was de koninginnenrit door de Dolomieten normaal gezien?
  Giro
  1

  Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersom­stan­dig­he­den: hoe zwaar was de koningin­nen­rit door de Dolomieten normaal gezien?

  5.700 hoogtemeters volgens de ene bron, meer dan 5.500 volgens de andere. De Dolomietentocht van Sacile naar Cortina d’Ampezzo had dé koninginnenrit in deze Giro moeten worden. Veel zwaarder komen ze niet, maar het weer besliste er anders over. Bernal, Evenepoel en co leggen nu nog een tocht van 155 kilometer af, met daarbij twee stevige cols: La Crosetta en de Passo Giau. De Passo Pordoi en Passo Fedaia werden geschrapt.