Giro Di Remco #20. Welke opties zijn er nog voor Evenepoel in de slotweek van de Giro?

Giro Di RemcoHet Giro-peloton trekt zich vandaag alweer op gang in Grado, na de loodzware bergrit van gisteren. Remco Evenepoel verloor op de Monte Zoncolan anderhalve minuut op rozetruidrager Egan Bernal, maar staat wel nog in de top-10. Vandaag moet er een pak minder geklommen worden, maar morgen volgt de koninginnenrit. ‘t Wordt dus nog loodzwaar.

24 reacties

 • Jeff Pastoors

  1 jaar geleden
  Dat de media, waaronder sporza Remco iets minder tot in de hemel prijzen vanaf dag 1.
 • Ludwig Janssens

  1 jaar geleden
  Zoals ik reeds veel eerder zei. Zal nog heel veel bokes moeten eten om in één of andere grote ronde mee te spelen. En misschien ietwat bescheidener zijn in uitspraken. Ik zeg altijd, verwar een grote mond niet met een groot verstand. Voorbeelden genoeg denk ik, zeker in belgistan.
 • Paulp Goris

  1 jaar geleden
  Na 9 maanden niet fietsen kan men geen ronde winnen hoor, pers verwacht te veel. Zijn tijd komt noch dat hij op volle sterkte kan starten en dan moet je eerst oordelen
 • Ludo Tobben

  1 jaar geleden
  Hij had beter in kortere rittenkoersen wedstrijdritme opgedaan. Ik hoop dat hij zijn lichaam nu niet zit te forceren.
 • Peter Van Mol

  1 jaar geleden
  Starten in de Giro was een zuivere financiële kwestie. Dauphiné, Rv Zwitserlend, stage, Tokio was veel verstandiger geweest.
 1. Wie is Jai Hindley, de grijze muis die als alternatief voor Remco Evenepoel gehaald werd en nu de Giro wint?
  PREMIUM
  Giro
  5

  Wie is Jai Hindley, de grijze muis die als alterna­tief voor Remco Evenepoel gehaald werd en nu de Giro wint?

  Net als in 2020 pakte Jai Hindley (26) de roze leiderstrui in de laatste bergrit. Toen verspeelde hij de eindzege nog in de slottijdrit, dit jaar won de Australiër de Giro wel. “Na die ontgoocheling van twee jaar geleden had ik nooit gedacht het roze nog eens te kunnen dragen.” Kennismaking met een ogenschijnlijk grijze muis, die als alternatief voor Remco Evenepoel werd binnengehaald bij BORA-hansgrohe.
 2. Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koninginnenrit
  Play
  Giro
  3

  Hindley zet Giro naar zijn hand op Passo Fedaia en pakt roze trui, Covi rondt lange solo af in koningin­nen­rit

  Jai Hindley heeft de Giro naar zijn hand gezet. De Australiër reed op de Passo Fedaia naar de roze trui, Richard Carapaz capituleerde en gaf anderhalve minuut toe op zijn concurrent. De ritwinst in de koniginnenrit was voor Alessandro Covi na een ontsnapping van meer dan 45 kilometer. Morgen volgt een afsluitende tijdrit van 17 kilometer in Verona, Hindley start dan met een voorsprong van 1:25 op Carapaz in het algemene klassement.