Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”

GiroNieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: “Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro.”

9 reacties

 • Marc De Baerdemaeker

  2 maanden geleden
  Ik heb de indruk dat bepaalde personen hier kritiek geven en weinig van wielrennen afweten. Wat hadden jullie gedacht dat iemand met zo een korte voorbereiding en geen wedstrijdritme in de benen de Giro kon winnen? Als die een normale voorbereiding heeft eindigt hij een stuk dichter. Volgend jaar zal al heel wat beter zijn.
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  De meest blinden zullen nu toch ook wel gezien hebben dat Evenepoel geen rittenkoers van 3 weken aan kan. En het hooggebergte moet nog komen. Op naar de volgende kandidaat tourwinnaar, en ja er zijn er betere in aankomst.
 • jean witse

  2 maanden geleden
  Weer door het ijs gezakt. Maandag komt de mokerslag - hopelijk kan hij de groupetto volgen... Zijn morfologie kan dit niet aan . Heeft 10 kg meer spieren nodig op de juiste plaats. Dat zal hem ook helpen afdalen want hij daalt als een strijkijzer.
 • Jacques Heirman

  2 maanden geleden
  Hij kan inderdaad als de beste rijden..maar dat is hij momenteel niet in de Giro, is voor een groot stuk te danken aan de media overroepen tot en met, met een te zware druk op de schouders Van Van Evenepoel. Knap werk jongen.
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Mokerslag ,eigen tempo?de man met de hamer zal vandaag toeslaan.
 1. Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”
  Giro
  11

  Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”

  De koninginnenrit die er geen werd. Omdat ze ingekort werd, maar ook omdat de tv-kijker op Eurosport er wel heel weinig van te zien kreeg. De Italiaanse RAI wijt het aan de extreme weersomstandigheden, op Twitter werd er vooral veel gelachen met de amateuristische live-captatie van de Giro. Niet winnaar Egan Bernal, maar de toeschouwers en de hond die aan de finish stonden te wachten werden de helden van de zestiende Giro-rit. “We krijgen wel mensen op de maan, maar een tv-uitzending in wat regen maken, neen dat lukt niet.” Een bloemlezing.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.