Vegni (links) in gesprek met renners van INEOS Grenadiers vanochtend.
Volledig scherm
Vegni (links) in gesprek met renners van INEOS Grenadiers vanochtend. © AFP

Giro-baas Vegni over inkorting etappe: “Willen dat de renners veilig in Milaan komen”

GiroGiro-baas Mauro Vegni heeft op de Italiaanse tv-zender RAI gereageerd op de inkorting van de koninginnenrit. “We willen vooral dat de renners veilig en wel in Milaan toekomen”, zei hij. “Dit is een goed compromis tussen renners en organisatie.”

1 reactie

 • carlos demaeyer

  2 maanden geleden
  Carlos De Maeyer Eindelijk houd len rekening met de veiligheid van de renners ,het werd tijd .
 1. De klop van Bernal, de raid van Martin en de val van Evenepoel: bekijk hier de hoogtepunten van de turbulente rit naar Sega di Ala
  Play
  Giro

  De klop van Bernal, de raid van Martin en de val van Evenepoel: bekijk hier de hoogtepun­ten van de turbulente rit naar Sega di Ala

  Net als vorige week zorgde de eerste rit na een rustdag in de Giro voor spektakel. Op weg naar Sega di Ala kwam Evenepoel ten val, reed Dan Martin naar de zege en zakten tal van favorieten door het ijs in de top van het klassement. Jawel, zelfs Egan Bernal kende een moeilijke dag. De Colombiaan verloor 53 seconden op Simon Yates. Bekijk hieronder de hoogtepunten.
 2. Ploegleider Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”
  Play
  Giro
  5

  Ploeglei­der Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”

  Geen Remco Evenepoel meer in de Giro vandaag. En dat vindt ook Klaas Lodewyck, ploegleider bij Deceuninck-Quick.Step, bijzonder jammer. “Het was een zeer ongelukkige val. Op de beelden achteraf kon je zien dat het een val was die hij moeilijk kon ontwijken, in een blinde bocht aan veel snelheid. Ik denk dat hij niet goed wist wat er effectief gebeurd was.”