TDW
Volledig scherm
© TDW

Gepikeerde Hinault: "Froome maakt geen deel uit van de legende van deze sport. Het is een schandaal"

WielrennenDrie grote rondes op rij winnen, het was tot gisteren enkel Bernard Hinault (63) en Eddy Merckx (72) gegeven. Vanaf nu staat ook Chris Froome (33) in de lijst. "Niet voor mij", zegt een boze Hinault. "Hij had nooit mogen starten in de Giro."

139 reacties

 • Marc Devuldere

  4 jaar geleden
  En bij hem was het allemaal zuiver ????
 • willem sliggers

  4 jaar geleden
  Britten en Fransen zijn op sportief vlak nooit de beste vriendjes geweest . De Fransen zoeken steeds naar akefietjes om het laken naar zich toe te trekken. Ooit werden Engelse mini-coopers de eerste plaats ontnomen in de rally van Monte-Carlo omdat . . . . ze gele lampen hadden !
 • Steve Warson

  5 jaar geleden
  De pot verwijt de ketel. Hinault zat zelf van zijn strot tot zijn kont vol met doping, met het schuim op zijn mond kwam hij over de streep. Agressief gedrag ook, meermaals op de vuist gegaan. Om daarna jarenlang podiumknecht te spelen.
 • T.G.E.J. Smits

  5 jaar geleden
  Niet alleen Froome is schuldig De hele Skyploeg deugd niet en dit allemaal niet medeweten van UCI en WADA We stonden erbij en keken ernaar
 • Steven Vanmeert

  5 jaar geleden
  Heeft helemaal gelijk. Op welke grond gaven ze hem startrecht? Ik kan me niet voorstellen dat dit nog duurt tot aan de Tour want ASO zou wel eens kunnen doen wat de andere niet durven. Namelijk niet laten starten. Het is een walgelijk mannetje de puffende bonestaak