Geen tweede Belgische zege in Giro: Lafay is sterker dan Campenaerts en Goossens, klassementsrenners houden zich koest

GiroVictor Lafay (Cofidis) heeft de achtste etappe in de Giro gewonnen. De 25-jarige Fransman was op de slothelling de sterkste van een negenkoppige vlucht, die in de overgangsetappe een vrijgeleide kreeg en waar ook Kobe Goossens en Victor Campenaerts deel van uitmaakten. In het peloton bleef het rustig. Remco Evenepoel kwam gezamenlijk met zijn klassementsconcurrenten over de streep, Attila Valter is ook morgen de roze man. 

5 reacties

 • Kris Moernaut

  3 maanden geleden
  Wat een attitude van Remco, vond het zelfs niet de moeite om kort interview te geven, zo iemand is het niet waard dat hij door zijn land op handen gedragen wordt. Je mag nog zo goed zijn als je wil als dit jouw manier is dan verdien je niet om op een podium te staan
 • wim rooyakkers

  3 maanden geleden
  Weer een bewijs dat de UCI met twee maten meet,de een word zijn titel ontnomen door dat hij na pech achter de wagen wordt terug gebracht,en bij de ander kijkt men de andere kant op.en hoeveel renners er in de Giro na pech achter de wagen terug gebracht worden,is bijna niet meer te tellen.
 • Marcus Camps

  3 maanden geleden
  Als Gaviria wint is het boel. Als een plakbidon niet bestond was deze vandaag uitgevonden. Gevallen door eigen schuld en dan gewoon terug gebracht door aan de auto te gaan hangen ? Kom nu, niet meer van deze tijd.
 • Wilfried Suys

  3 maanden geleden
  Zo is het natuurlijk makkelijk praten voor Ewan. Bij aanvang van het wielerseizoen veel tamtam dat hij de 3 grote ronden zou rijden!! Als hij ze allerdrie rijdt gelijk de giro dan is het gemakkelijk. En is de sponsor daarmee akkoord? Nogal flauw.Wilfried Suys
 • André Uyttendaele

  3 maanden geleden
  Remco is in elk geval geen domoor! terwijl de andere ploegen mét klassementsrenners vooraan halsbrekende toeren uithaalden om toch maar niet een paar seconden te verliezen reed Remco met zijn ploegmaats comfortabel achteraan in de luwte. Misschien weet hij wel dat indien nodig, hij Bernal en consoorten toch met de vingers in de neus uit het wiel rijdt om ze nadien in de tijdrit nog een paar minuutjes aan de broek te smeren.