Geen tweede Belgische zege in Giro: Lafay is sterker dan Campenaerts en Goossens, klassementsrenners houden zich koest

GiroVictor Lafay (Cofidis) heeft de achtste etappe in de Giro gewonnen. De 25-jarige Fransman was op de slothelling de sterkste van een negenkoppige vlucht, die in de overgangsetappe een vrijgeleide kreeg en waar ook Kobe Goossens en Victor Campenaerts deel van uitmaakten. In het peloton bleef het rustig. Remco Evenepoel kwam gezamenlijk met zijn klassementsconcurrenten over de streep, Attila Valter is ook morgen de roze man. 

5 reacties

 • Kris Moernaut

  1 maand geleden
  Wat een attitude van Remco, vond het zelfs niet de moeite om kort interview te geven, zo iemand is het niet waard dat hij door zijn land op handen gedragen wordt. Je mag nog zo goed zijn als je wil als dit jouw manier is dan verdien je niet om op een podium te staan
 • wim rooyakkers

  1 maand geleden
  Weer een bewijs dat de UCI met twee maten meet,de een word zijn titel ontnomen door dat hij na pech achter de wagen wordt terug gebracht,en bij de ander kijkt men de andere kant op.en hoeveel renners er in de Giro na pech achter de wagen terug gebracht worden,is bijna niet meer te tellen.
 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  Als Gaviria wint is het boel. Als een plakbidon niet bestond was deze vandaag uitgevonden. Gevallen door eigen schuld en dan gewoon terug gebracht door aan de auto te gaan hangen ? Kom nu, niet meer van deze tijd.
 • Wilfried Suys

  1 maand geleden
  Zo is het natuurlijk makkelijk praten voor Ewan. Bij aanvang van het wielerseizoen veel tamtam dat hij de 3 grote ronden zou rijden!! Als hij ze allerdrie rijdt gelijk de giro dan is het gemakkelijk. En is de sponsor daarmee akkoord? Nogal flauw.Wilfried Suys
 • André Uyttendaele

  1 maand geleden
  Remco is in elk geval geen domoor! terwijl de andere ploegen mét klassementsrenners vooraan halsbrekende toeren uithaalden om toch maar niet een paar seconden te verliezen reed Remco met zijn ploegmaats comfortabel achteraan in de luwte. Misschien weet hij wel dat indien nodig, hij Bernal en consoorten toch met de vingers in de neus uit het wiel rijdt om ze nadien in de tijdrit nog een paar minuutjes aan de broek te smeren.
 1. ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtreffen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op recordkoers zit
  Giro
  1

  ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtref­fen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op record­koers zit

  ‘We will see.’ Tot vervelens toe grijpt Peter Sagan (31) in deze Giro terug naar zijn gebruikelijke dooddoener. Dat doet hij nu al twaalf jaar lang. En effectief: zie… Wat een palmares! Opvallend, los van zijn wereldtitels, klassieke zeges en ritsuccessen in het (grote)rondewerk, is de kleerkast vol kleurige punten­shirts. En daar komt nu ook een paars exemplaar bij. ‘Puntenman’ Sagan in vijf opmerkelijke cijfers.
 2. Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”
  Giro
  11

  Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”

  De koninginnenrit die er geen werd. Omdat ze ingekort werd, maar ook omdat de tv-kijker op Eurosport er wel heel weinig van te zien kreeg. De Italiaanse RAI wijt het aan de extreme weersomstandigheden, op Twitter werd er vooral veel gelachen met de amateuristische live-captatie van de Giro. Niet winnaar Egan Bernal, maar de toeschouwers en de hond die aan de finish stonden te wachten werden de helden van de zestiende Giro-rit. “We krijgen wel mensen op de maan, maar een tv-uitzending in wat regen maken, neen dat lukt niet.” Een bloemlezing.
 3. Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”
  Play
  Giro
  9

  Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”

  Nieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: “Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro.”