Evenepoel ziet de perfecte situatie voor zijn ‘Wolfpack’: “Erg blij met mijn gevoel tijdens slotklim”

GiroDe weg is nog lang en gevaarlijk, maar de eerste bergrit in de Giro doet ‘s lands hoop op ‘Roze Remco’ aanwakkeren. Zeker op de finale en vijftien kilometer lange Colle San Giacomo maakte Evenepoel indruk. Samen binnen met rasklimmer Bernal als vierde, in de stand naar plek twee op amper elf seconden van de Hongaarse ‘maglia rosa’ Valter. Ook de serene indruk die Evenepoel nalaat, geeft de Belgische burger moed. “Dit is de perfecte situatie voor ons.”

11 reacties

 • Jozef Schrauwen

  1 maand geleden
  Ik vind uw prestatie als groot wielersupporter gedurende meer dan 50 jaar één der strafste van de laatste jaren na een doodsmak en 9 maanden inactiviteit. Ik hoop dat ge het hooggebergte goed gaat verteren want niemand weet wat ge daar waard zijt want ge hebt het nog nooit gedaan.
 • Jos Bautmans

  1 maand geleden
  Ik zie je groeien, het lichaam komt in de juiste plooi ! Dit weekend begint de koers pas en je zit op de juiste lijn, mijn steun heb je ! Je hebt gelijk dat je de journalisten wat op afstand houd. Wij weten wat we zien en we zien wat we weten. Geen onnodige energie verspillen is de boodschap. Ik wens je veel geluk !
 • Kim Jaspers

  1 maand geleden
  Ik denk dat Bernal er meer door zat dan Remco.. dat was duidelijk te zien op de beelden.
 • Glen vandingenen

  1 maand geleden
  Zalige dag gisteren voor Remco. Een zeer goede prestaties van onze jonge Belg met zo weinig wedstrijd ritme. Alle negatievelingen doe normaal en get a LIFE. Go 'Remco' elke dag groeien in de Giro en toeslaan in week 3.
 • Marc Sierens

  1 maand geleden
  Remco zat er door op het einde hij was niet bij machte om enkele plaatsen op te schuiven dat zag men toch duidelijk,wat niet wegneemt dat hij een prachtige prestatie heeft neergezet
 1. Ploegleider Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”
  Play
  Giro
  5

  Ploeglei­der Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”

  Geen Remco Evenepoel meer in de Giro vandaag. En dat vindt ook Klaas Lodewyck, ploegleider bij Deceuninck-Quick.Step, bijzonder jammer. “Het was een zeer ongelukkige val. Op de beelden achteraf kon je zien dat het een val was die hij moeilijk kon ontwijken, in een blinde bocht aan veel snelheid. Ik denk dat hij niet goed wist wat er effectief gebeurd was.”
 2. Giro Di Remco #22. Vanthourenhout: “Hopelijk plukt Remco straks vruchten van deze Giro”
  Play
  Giro Di Remco
  10

  Giro Di Remco #22. Vanthouren­hout: “Hopelijk plukt Remco straks vruchten van deze Giro”

  Na een onthoofde en opnieuw uitgeregende koninginnenrit moet Remco Evenepoel de klassementsambities definitief opbergen. Nadat hij op meer dan 24 minuten van Bernal verkleumd binnenreed, staat hij op plaats negentien. Voor Sven Vanthourenhout geen echte verrassing, al hoopt de bondscoach in ‘Giro Di Remco’ dat zijn poulain straks de vruchten kan plukken van deze zware Ronde van Italië om straks te schitteren op de Olympische Spelen en het WK.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.