Evenepoel met dubbel gevoel aan de start van tiende rit: “Blij met tweede plaats, maar gisteren foutje gemaakt en domme seconden verloren”

GiroRemco Evenepoel hield een dubbel gevoel over aan de etappe van gisteren. Enerzijds is hij blij met zijn groeiende vormpijl en de tweede plaats in het klassement, anderzijds vindt hij van zichzelf dat hij “domme seconden heeft verloren”.

3 reacties

 • Jurgen Schepens

  3 weken geleden
  Makker trek het je niet aan fantastisch gereden klassement niet belangrijk ,het goed gevoel das belangrijk
 • Frederik Peeters

  4 weken geleden
  Remco, je bent ook slim voor en na de wedstrijd. Die laatste 500m werden niet rechtstreeks uitgezonden. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het volledig de bedoeling was Bernal te laten winnen. Alleen heeft dat foutje extra seconden gekost. Quick-Step weet waar het mee bezig is, we gaan een "pogacarke" doen in de Giro! Succes
 • frank stichelmans

  4 weken geleden
  Sterk gereden Remco , spijtig van de aanrijding in de tunnel dat kost jou zeker 10 seconden, Maar misschien beter zo nu ligt de druk bij de ploeg van Bernal,
 1. Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersomstandigheden: hoe zwaar was de koninginnenrit door de Dolomieten normaal gezien?
  Giro
  1

  Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersom­stan­dig­he­den: hoe zwaar was de koningin­nen­rit door de Dolomieten normaal gezien?

  5.700 hoogtemeters volgens de ene bron, meer dan 5.500 volgens de andere. De Dolomietentocht van Sacile naar Cortina d’Ampezzo had dé koninginnenrit in deze Giro moeten worden. Veel zwaarder komen ze niet, maar het weer besliste er anders over. Bernal, Evenepoel en co leggen nu nog een tocht van 155 kilometer af, met daarbij twee stevige cols: La Crosetta en de Passo Giau. De Passo Pordoi en Passo Fedaia werden geschrapt.
 2. Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”
  Giro
  11

  Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”

  De koninginnenrit die er geen werd. Omdat ze ingekort werd, maar ook omdat de tv-kijker op Eurosport er wel heel weinig van te zien kreeg. De Italiaanse RAI wijt het aan de extreme weersomstandigheden, op Twitter werd er vooral veel gelachen met de amateuristische live-captatie van de Giro. Niet winnaar Egan Bernal, maar de toeschouwers en de hond die aan de finish stonden te wachten werden de helden van de zestiende Giro-rit. “We krijgen wel mensen op de maan, maar een tv-uitzending in wat regen maken, neen dat lukt niet.” Een bloemlezing.