AP
Volledig scherm
© AP

Evenepoel grijpt net naast het roze in eerste bergrit, Mäder pakt dagzege

GiroRemco Evenepoel leek de eerste Belgische rozetruidrager sinds Rik Verbrugghe in 2001 te worden. Leek, want iedereen verloor Attila Valter uit het oog. De Hongaar hield onze landgenoot - die de aanvallen van Bernal op de slotklim gezwind volgde - nipt van de leiderstrui. De etappezege was voor de Zwitser Gino Mäder.

30 reacties

 • Jan Van Rompaey

  4 weken geleden
  Evenepoel kon de aanval van Bernal , in de tunnel, niet beantwoorden maar hij verliest maar 10 seconden. Proficiat Remco
 • Dirk Short

  1 maand geleden
  Beter nu geen roze. Als hij kalm blijft, zit het roze erin op de laatste tijdrit.
 • eric reynebeau

  1 maand geleden
  Eindelijk een Belg die meedoet voor de eindoverwinning in een grote ronde. Heeft reeds verschillende kleine rondes gewonnen , we zullen zien hoe hij het doet als er 3 weken moet gekoerst worden. Maar woekert niet met zijn krachten, ziet er goed uit,we zullen zien. Vingers gekruist.
 • dave janssens

  1 maand geleden
  Als je na lange afwezigheid zo goed kan presteren hoeft daar verder geen tekening bij denk ik. De Giro kan mij gestolen worden. Ik droom van die andere ritten koers. Misschien dat het met deze jongen ooit nog eens mag gebeuren. De Belg mag hopen.
 • Ludo Andries

  1 maand geleden
  Zonder koersritme; proficiat Remco!
 1. Ploegleider Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”
  Play
  Giro
  5

  Ploeglei­der Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”

  Geen Remco Evenepoel meer in de Giro vandaag. En dat vindt ook Klaas Lodewyck, ploegleider bij Deceuninck-Quick.Step, bijzonder jammer. “Het was een zeer ongelukkige val. Op de beelden achteraf kon je zien dat het een val was die hij moeilijk kon ontwijken, in een blinde bocht aan veel snelheid. Ik denk dat hij niet goed wist wat er effectief gebeurd was.”
 2. Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzersterke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepunten van rit 20 in de Giro
  Play
  Giro
  1

  Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzerster­ke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepun­ten van rit 20 in de Giro

  Voorlaatste rit in de Giro vandaag. In de loodzware etappe tussen Verbania en Alpe Motta volgde alweer heel wat klimwerk. Onze landgenoot Louis Vervaeke toonde zich onderweg opnieuw, de dagzege was voor Damiano Caruso, maar roze trui Egan Bernal kon de schade opnieuw beperken. Zeker ook dankzij een indrukwekkende ploegmakker, Daniel Martinez. Hieronder kunt u de sleutelmomenten van de rit nog eens herbeleven: