Eddy Merckx zou wereldkampioen Remco Evenepoel in 2023 graag aan het werk zien in de Giro.
Volledig scherm
Eddy Merckx zou wereldkampioen Remco Evenepoel in 2023 graag aan het werk zien in de Giro. © BELGA/Photo News

De roze raad van Eddy Merckx voor Remco Evenepoel: “Op dit moment in zijn carrière rijdt hij beter de Giro dan de Tour”

GiroRijdt Remco Evenepoel (22) volgend seizoen de Giro of de Tour? Als het van Eddy Merckx afhangt, wordt het Italië. Treedt Evenepoel in zijn voetsporen door als wereldkampioen de Giro te winnen? “Hij heeft een evolutie doorgemaakt, maar het zal moeilijker zijn dan in de Vuelta”, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

21 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  3 maanden geleden
  Elke generatie heeft zijn helden, in gelijk welke sport . Maar in de tijd van Merckx werd er gespoten en geslikt dat het een normale zaak was Zelfs in het veldrijden hebben ze er gepakt . Gelukkig werd de doping controle veel strenger aangepakt . Renners zoals Van Art of Evenpoel hebben dit niet nodig, daarom zijn ze zo goed .Die hebben geen raad nodig van sommige die ooit gepakt zijn.
 • nicole haeck

  3 maanden geleden
  Mooi gezegd André Aerts , niemand kan en mag zich vergelijken met Merckx . De allerbeste der tijden!!
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Velen werden geveld door kou en sneeuw als de versteende maag niets meer op kan nemen..Scandinaviërs lijken de motor langer warm te kunnen houden gelijk Pedersen in Hargate dus naast een hoogtekamer zou een vriescel ook deugd doen, kanjer Kruithof trainde maniakaal op de rollen in een vriescel bij -25/30 voor de 11Steden..een blaas op zn ijzer maakte een eind aan Roelof's droom..
 • Bernd Vaes

  3 maanden geleden
  Tja, Merckx heeft waarschijnlijk gelijk…
 • peter De ridder

  3 maanden geleden
  Prachtig dit nog eens allemaal terug te mogen zien ! het mooiste moment vond ik dat remco naast Mass ging rijden en hem in de ogen keek om te zeggen " doe maar je best ik volg je op mijn gemakje "
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”