Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

De eigenzinnige kijk van Roger De Vlaeminck na twee weken Giro: “Evenepoel moet gaan veldrijden”

GiroDat we allemaal een beetje normaal moeten doen. “Stop toch met Remco Evenepoel zo onder druk te zetten. Geef die jongen verdorie nog een jaar of twee, drie. Op zijn 24ste wint hij de Tour.” Voilà. Roger De Vlaeminck (73) heeft gesproken.

17 reacties

 • marc verschaeren

  1 jaar geleden
  Bad Boy Roger , in sport heb je zulke mensen nodig zoals in de film ! . Roger was een heel heel groot kampioen en die gaan al is over de lijn . De enige die de kannibaal openlijk de oorlog verklaarde en weigerde te knielen , de hele wielerwereld kreeg hij zich mee overeen . Respect voor deze krijger die af en toe nog is een voetzoeker groeit .
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  HENRI COLMAN, Boonen groen in de ronde, toch niet niks. Ritten gewonnen, en toch beweer je dat hij geen goed renner is? Boonen heeft zeker zijn zegje te doen. Ik heb diep respect voor Roger, fantastisch renner. Maar ik heb soms moeite met zijn scherpe uitspraken, wielrennen is hard veranderd door de jaren. Lees anders het boek de flandriens eens van Stan Laurijsen.
 • Eduard Dierckx

  1 jaar geleden
  Roger weet wel wat hij zegt en bewees het ook en met zijn vriend Monseré (RIP) hadden we van hem nog wat anders gezien zeker. In die tijd werd er ook nog echt gekoerst onder de vedetten en slag geleverd. Nu zoals bij QS met tien voor de kopman rijden, dat begon al met Tom Boonen en nu met Remco is de dash eraf. Gewoon volgen in het wiel is nu de boodschap. Remco had moeten thuis blijven na zijn blessure en moeten opbouwen voor het najaar.
 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  HENRI COLMAN hoe kan je sven nys en tom bonen vergelijken met roger de vlaminck man , de wetstrijden die roger heeft gewonnen waren tegen renners van een andere kaliber dan wat sven heeft gewonnen en hij is dan nog geen baan renner en wat bonenn betrefd hij heeft gewonnen bv in parijs robaix met meerdere ploeg maats , nie zevere e man . wat vlaminck en merxck hebben gewonnen tegen sterkere renner kan geen enkel renner van nu dit verwezen , voor u spreekt kijk in de geschiedenis
 • jos meurrens

  1 jaar geleden
  Waarom Tom Boonen @Henri Colman? Een dags koersen, nooit gepresteerd in een grote ronde. Gevallen over de witte lijnen, dat wel.Draai en keer het zoals je wil, het komt er nog steeds op aan om als eerste over de meet te rijden.Ploegenwerk heeft altijd bestaan, en dat was zeker het geval bij Merckx. Maw. al bij al is er niets veranderd.
 1. Jonge Colombiaan Buitrago wint pittige bergrit na spannende strijd met Nederlanders Van der Poel en Leemreize, Carapaz blijft leider
  Giro
  4

  Jonge Colombiaan Buitrago wint pittige bergrit na spannende strijd met Nederlan­ders Van der Poel en Leemreize, Carapaz blijft leider

  De jonge Colombiaan Santiago Buitrago (Bahrain-Victorious) heeft de zeventiende etappe in de Giro gewonnen. In een pittige bergrit in heel slecht weer toonde hij zich de sterkste van de vluchters. Hij rolde op de slotklim de Nederlanders Leemreize en Van der Poel op. Bij de favorieten waren Landa, Hindley en Carapaz opnieuw aan elkaar gewaagd. Zij reden Almeida en co wel op achterstand.