Campenaerts bekroont sterke Giro met knappe ritzege in Gorizia!

GiroDe tweede Belgische ritzege in de Giro is een feit. Victor Campenaerts kende een bijzonder sterke dag en maakte het vanuit de vroege vlucht af na een sprintje tegen de Nederlander Oscar Riesebeek. Het peloton nam een snipperdag na een zware val met onder meer Emanuel Buchmann in het begin van de etappe.

30 reacties

 • grootaert rené

  1 jaar geleden
  Die Campenaerts is een renner die aanvalt en strijdt; anders dan die Evenepoel die aankondigt met de mond maar steeds gelost wordt! Victor renner in het hart van de meeste wielerliefhebbers.
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  Goed gedaan Vic. Proficiat.
 • Mario De Block

  1 jaar geleden
  Chiquue dinges, man met echt karakter, een voorbeeld voor velen.
 • Saelens Nico

  1 jaar geleden
  Dikke proficiat Victor ! Een renner die àltijd rijdt , ook al heel verdienstelijk geweest in de Vlaamse voorjaarskoersen ! Sjieke dingen !!
 • Marc Bombaert

  1 jaar geleden
  Proficiat Victor je verdiend dit .
 1. Biniam Girmay greep net naast ritwinst, maar geeft niet op: “Zondag probeer ik het opnieuw”
  Giro
  2

  Biniam Girmay greep net naast ritwinst, maar geeft niet op: “Zondag probeer ik het opnieuw”

  De witte trui van beste jongere in de Giro. Tot vorig jaar zouden ze daar bij Intermarché-Wanty-Gobert een gat in de lucht voor springen. Anno 2022 ligt de lat hoger. De Waalse ploeg droomde van Biniam Girmay in het roze en was daar bijna in geslaagd. Pas in de laatste dertig meter moest hun wonderboy van 22 uit Eritrea zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. “Met iets meer ervaring maakt Bini het wel af, maar Mathieu is dan ook een fenomeen.”