Campenaerts bekroont sterke Giro met knappe ritzege in Gorizia!

GiroDe tweede Belgische ritzege in de Giro is een feit. Victor Campenaerts kende een bijzonder sterke dag en maakte het vanuit de vroege vlucht af na een sprintje tegen de Nederlander Oscar Riesebeek. Het peloton nam een snipperdag na een zware val met onder meer Emanuel Buchmann in het begin van de etappe.

30 reacties

 • grootaert rené

  4 maanden geleden
  Die Campenaerts is een renner die aanvalt en strijdt; anders dan die Evenepoel die aankondigt met de mond maar steeds gelost wordt! Victor renner in het hart van de meeste wielerliefhebbers.
 • Karel Van Beeck

  4 maanden geleden
  Goed gedaan Vic. Proficiat.
 • Mario De Block

  4 maanden geleden
  Chiquue dinges, man met echt karakter, een voorbeeld voor velen.
 • Saelens Nico

  4 maanden geleden
  Dikke proficiat Victor ! Een renner die àltijd rijdt , ook al heel verdienstelijk geweest in de Vlaamse voorjaarskoersen ! Sjieke dingen !!
 • Marc Bombaert

  4 maanden geleden
  Proficiat Victor je verdiend dit .
 1. Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”
  Play
  Giro
  9

  Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”

  Nieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: “Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro.”
 2. Ploegleider Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”
  Play
  Giro
  5

  Ploeglei­der Klaas Lodewyck over opgave Evenepoel: “Jammer, want hij was weer in goeie doen. Er zat opnieuw kracht in de benen”

  Geen Remco Evenepoel meer in de Giro vandaag. En dat vindt ook Klaas Lodewyck, ploegleider bij Deceuninck-Quick.Step, bijzonder jammer. “Het was een zeer ongelukkige val. Op de beelden achteraf kon je zien dat het een val was die hij moeilijk kon ontwijken, in een blinde bocht aan veel snelheid. Ik denk dat hij niet goed wist wat er effectief gebeurd was.”