Rusten, rusten en nog eens rusten. Dat was het devies van Remco Evenepoel op de tweede rustdag in de Giro.
Volledig scherm
PREMIUM
Rusten, rusten en nog eens rusten. Dat was het devies van Remco Evenepoel op de tweede rustdag in de Giro. © Wout Beel

Bondscoach Vanthourenhout ziet dat de Giro Evenepoel sterker zal maken: “Remco zal met een geladen geweer op de volgende afspraak verschijnen, klaar om te scoren”

GiroZijn er op de Belgische wielerbond alarmbellen afgegaan nadat Remco Evenepoel (21) zijn roze droom in rook zag opgaan? Wat met de korte termijn en hoe vermijd je dat een loodzware Giro nog zijn naweeën kent in de opbouw naar Tokio? Bondscoach Sven Vanthourenhout beantwoordt enkele prangende vragen. “We gaan straks een uitstekende Evenepoel zien.”

16 reacties

 • marc werbrouck

  2 maanden geleden
  Wees maar zeker dat Remco nu de nodige stuurmanskunst zal bijgebracht worden.. als Patrick Lefevere iets belooft dan houdt hij woord. Remco aast op de Olympische Spelen. Het zal al moeilijk genoeg zijn om een medaille te behalen!
 • Alfons Detemmerman

  2 maanden geleden
  Mening van een Bondscoach die nooit een koers gewonnen heeft
 • eddy van goethem

  2 maanden geleden
  Te klein en te licht bevonden zal nooit ne grote worden !
 • Wendy Heremans

  2 maanden geleden
  Eigenlijk weten we nog niet of Remco een grote ronde aankan,we zullen het pas volgend jaar weten. Dan kan hij met gelijke wapens strijden als de andere i.v.m zijn voorbereiding. Dus stop a.u.b met nieuwe Belgische tourwinst,we weten nog niks
 • LUC VAN DER VEKEN

  2 maanden geleden
  Wanneer gaat dien bondscoach eens terug met zijn voeten op de grond staan over Remcoke hier en Remcoke daar? En wat heeft Remcoke nu gepresteerd in de Giro? Sprinten voor een paar seconden en een paar dagen later een half uur aan zijn broek. En geen andere doelen dan OS. Zullen de OS wel doorgaan? Dat zal de vraag worden.
 1. Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”
  Play
  Giro
  9

  Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”

  Nieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: “Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro.”
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersomstandigheden: hoe zwaar was de koninginnenrit door de Dolomieten normaal gezien?
  Giro
  1

  Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersom­stan­dig­he­den: hoe zwaar was de koningin­nen­rit door de Dolomieten normaal gezien?

  5.700 hoogtemeters volgens de ene bron, meer dan 5.500 volgens de andere. De Dolomietentocht van Sacile naar Cortina d’Ampezzo had dé koninginnenrit in deze Giro moeten worden. Veel zwaarder komen ze niet, maar het weer besliste er anders over. Bernal, Evenepoel en co leggen nu nog een tocht van 155 kilometer af, met daarbij twee stevige cols: La Crosetta en de Passo Giau. De Passo Pordoi en Passo Fedaia werden geschrapt.