AFP
Volledig scherm
© AFP

Biniam Girmay greep net naast ritwinst, maar geeft niet op: “Zondag probeer ik het opnieuw”

GiroDe witte trui van beste jongere in de Giro. Tot vorig jaar zouden ze daar bij Intermarché-Wanty-Gobert een gat in de lucht voor springen. Anno 2022 ligt de lat hoger. De Waalse ploeg droomde van Biniam Girmay in het roze en was daar bijna in geslaagd. Pas in de laatste dertig meter moest hun wonderboy van 22 uit Eritrea zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. “Met iets meer ervaring maakt Bini het wel af, maar Mathieu is dan ook een fenomeen.”

2 reacties

 • Liliane Wuyts

  7 maanden geleden
  Of weer een eendagsvlieg met een toevalstreffer. Toen Bettiol in 2019 de RVV won, werd die ook de hemel ingeprezen. Daarna niks meer.
 • Jan Van Rompaey

  7 maanden geleden
  De ontdekking va het jaar.
 1. Uw gids voor de Ronde van Italië: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?
  Giro

  Uw gids voor de Ronde van Italië: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?

  De voorjaarsklassiekers zitten erop, tijd voor de eerste grote ronde van het jaar - de Ronde van Italië. De komende drie weken gaan we in de Laars (en ook een beetje in Hongarije en Slovenië) op zoek naar een opvolger voor Egan Bernal, die er dit jaar na zijn zwaar trainingsongeval niet bij is. Wie zijn dan wel de favorieten? Welke Belgen staan er aan de start? Hoe is het parcours opgebouwd? Op deze pagina komt u alles te weten.