AP
Volledig scherm
© AP

Bernal rijdt Evenepoel op anderhalve minuut op Zoncolan, verrassende Fortunato pakt eerste profzege

GiroLorenzo Fortunato heeft zijn eerste profzege beet, uitgerekend op de Zoncolan. De Italiaan rekende op de slotklim af met zijn medevluchters. Egan Bernal was daarnaast andermaal een klasse apart. Remco Evenepoel verloor anderhalve minuut op de rozetruidrager.

42 reacties

 • Patrick Braekeveldt

  2 maanden geleden
  De lange inactiviteit eist zijn tol , niet meer en niet min want dat hij een hele grote wordt staat buiten kijf ,overigens vergist den ouden grijze zich nooit nu hij een ploeg aan het bouwen is rond hem !
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Een groot kampioen moet ook kunnen verliezen. De giro is lang en zwaar. Remco is enkele maanden terug zwaar gevallen en heeft lang moeten revalideren. Het had een wonder geweest moest hij zonder 1 wedstrijd te rijden 3 weken op topniveau presteren en de giro winnen.
 • Jef Krols

  2 maanden geleden
  Dacht de straffe is uit gaan te hangen door eens zonder koerske in de benen deze Giro op een been te winnen. Je bent wel een groot talent Remco maar hou beide voetjes op de grond. Zit ook niet in de juiste ploeg.
 • andre cottenie

  2 maanden geleden
  iedereen heeft toch gezien hoe Bernal op sleeptouw werd genomen door zijn ploegmaten,hij werd gewoon in een zetel meegevoerd, niet moeilijk dan om er op het laatst nog een formidabele jump uit te persen
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  En het hooggebergte moet nog komen.
 1. Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”
  Giro
  11

  Giro oogst veel hoongelach: van “prutswerk” tot “wat er gebeurt op de Passo Giau blijft op de Passo Giau”

  De koninginnenrit die er geen werd. Omdat ze ingekort werd, maar ook omdat de tv-kijker op Eurosport er wel heel weinig van te zien kreeg. De Italiaanse RAI wijt het aan de extreme weersomstandigheden, op Twitter werd er vooral veel gelachen met de amateuristische live-captatie van de Giro. Niet winnaar Egan Bernal, maar de toeschouwers en de hond die aan de finish stonden te wachten werden de helden van de zestiende Giro-rit. “We krijgen wel mensen op de maan, maar een tv-uitzending in wat regen maken, neen dat lukt niet.” Een bloemlezing.
 2. Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersomstandigheden: hoe zwaar was de koninginnenrit door de Dolomieten normaal gezien?
  Giro
  1

  Stevigste bergrit van de laatste vijf jaar ingekort door helse weersom­stan­dig­he­den: hoe zwaar was de koningin­nen­rit door de Dolomieten normaal gezien?

  5.700 hoogtemeters volgens de ene bron, meer dan 5.500 volgens de andere. De Dolomietentocht van Sacile naar Cortina d’Ampezzo had dé koninginnenrit in deze Giro moeten worden. Veel zwaarder komen ze niet, maar het weer besliste er anders over. Bernal, Evenepoel en co leggen nu nog een tocht van 155 kilometer af, met daarbij twee stevige cols: La Crosetta en de Passo Giau. De Passo Pordoi en Passo Fedaia werden geschrapt.