Alweer vluchter die viert: Bettiol verpest feestje Deceuninck-Quick.Step, snipperdag in het peloton

GiroAlweer een vluchter die mag vieren: Alberto Bettiol (EF Education-Nippo) won de achttiende etappe in de Giro. De Italiaan ging in een heuvelachtige finale nog op en over Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick.Step). Ook Gianni Vermeersch zat in de omvangrijke kopgroep. Met het oog op de bergetappes van vrijdag en zaterdag laste het peloton een halve rustdag in.

5 reacties

 • Bert Verbist

  2 maanden geleden
  Bernal draaide vierkant, en het peloton, lees de andere klassementsmannen, moesten de benen stilhouden. Komaan zeg, dit was niet normaal, er mocht niet gekoerst worden.
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  Daarom is de Giro aantrekkelijker dan de Tour. Vluchters hebben/krijgen een kans.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Ze hebben er nog niet veel van gebakken Quick-Step
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Reeds de tiende snipperdag van het peloton. De Giro is vergeleken met De Tour op enkele bergritten en één tijdrit na misschien wel juist geen veredelde meerdaagse kermiskoers maar als het dat niet is dan is het toch een lange geeuwkoers. In De Tour kan men zich eenmaal misrekenen maar zoals vandaag 23 minuten na de winnaar over de aankomst komen ...schandalig. Stel u maar eens voor dat 2 voetbalploegen er in de kompetitie er opzettelijk een oefenmatch van maken,de kritiek zou overweldigend zijn.
 • Bernd Vaes

  2 maanden geleden
  Sinds gisteren zien we Quick-Step aan de winnende kant. Vandaag wordt het een schot in de roos.
 1. Bondscoach Vanthourenhout ziet dat de Giro Evenepoel sterker zal maken: “Remco zal met een geladen geweer op de volgende afspraak verschijnen, klaar om te scoren”
  Play
  PREMIUM
  Giro
  16

  Bondscoach Vanthouren­hout ziet dat de Giro Evenepoel sterker zal maken: “Remco zal met een geladen geweer op de volgende afspraak verschij­nen, klaar om te scoren”

  Zijn er op de Belgische wielerbond alarmbellen afgegaan nadat Remco Evenepoel (21) zijn roze droom in rook zag opgaan? Wat met de korte termijn en hoe vermijd je dat een loodzware Giro nog zijn naweeën kent in de opbouw naar Tokio? Bondscoach Sven Vanthourenhout beantwoordt enkele prangende vragen. “We gaan straks een uitstekende Evenepoel zien.”
 2. Openhartige Bernal over de ‘explosie van emoties’ die zijn Girozege teweegbrengt: “Ik was de weg kwijt. Maar nu ben ik ‘back in the game’”
  Giro

  Openharti­ge Bernal over de ‘explosie van emoties’ die zijn Girozege teweeg­brengt: “Ik was de weg kwijt. Maar nu ben ik ‘back in the game’”

  Zelden zó’n emotionele Egan Arley Bernal (24) gezien. Zó’n openhartig discours gehoord ook. Deze Girozege doet hem na twee moeilijke jaren weer helemaal openbloeien. Tot grote vreugde van het Colombiaanse volk. “Als je op je 22ste de Tour wint, dan heeft dat zijn impact op je leven. Even wist ik niet goed meer wat ik ermee moest aanvangen. Maar hier, in Italië, heb ik de ‘fun’ weer teruggevonden.”