Hasselts gerechtsgebouw
Volledig scherm
Hasselts gerechtsgebouw © Borgerhoff

Vijftiger uit Landen riskeert 7 jaar cel voor verkrachting van 15-jarig meisje

Gingelom / LandenOp 7 mei dit jaar vond in het Limburgse Gingelom een verkrachting plaats. Een 15-jarig meisje werd met haar arm van haar fiets getrokken, verplaatst naar een afgelegen plek en vervolgens aangerand. Na weken onderzoek kon de politie een 50-jarige man uit Landen oppakken. Hij verblijft sindsdien in de gevangenis en vernam vrijdagmiddag van de Hasseltse rechtbank dat hij een celstraf van zeven jaar riskeert. 

 1. Kunstenaar Jan Latinne (85) troost ouders die kindje verloren met kleurrijk beschilderde sterren: “Fysieke erkenning die omgeving ons niet durfde geven”

  Kunstenaar Jan Latinne (85) troost ouders die kindje verloren met kleurrijk beschilder­de sterren: “Fysieke erkenning die omgeving ons niet durfde geven”

  Waarmee kan je ouders die een kindje verloren troosten, als woorden tekortschieten? De Limburgse kunstenaar Jan Latinne (85) bedacht daar een antwoord op met kleurrijk beschilderde sterren. De eerste ster mochten Sandra Evens (31) en haar man Joris (32) uit Bocholt vrijdagmiddag in ontvangst nemen. “Een prachtige erkenning voor ons als ouders van drie sterrenkindjes”, vertelt het koppel. Jan stelt de sterren tentoon in zijn exporuimte in Hasselt.
  Hasselt
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. De Watergroep installeert 21 nieuwe peilputten in Heers om effecten van waterwinning te meten
  PREMIUM

  De Watergroep instal­leert 21 nieuwe peilputten in Heers om effecten van waterwin­ning te meten

  De komende weken boort De Watergroep 21 nieuwe peilputten in Heers om de effecten van de waterwinning op de grondwatervoorrraad en -stromingen te meten. De Watergroep kreeg in mei 2022 een proefvergunning om nog tot eind 2024 water op te pompen in Bovelingen, op voorwaarde dat er nieuwe peilputten geïnstalleerd zouden worden. De helft van de inwoners van Rukkelingen-Loon, naast Bovelingen, heeft immers al vijf jaar last van scheuren in hun huizen en dat komt volgens hen door de waterwinning in hun buurt.
  Heers
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.