Illustratiebeeld tumuli.
Volledig scherm
Illustratiebeeld tumuli. © Karolien Coenen

Gingelom viert feest tussen de Romeinse grafheuvels

GingelomZondag 8 mei is het in Gingelom tijd voor het jaarlijkse tumuli-evenement. Aan de Drie Tommen is iedereen die wil ontdekken hoe de Romeinen ooit in Haspengouw leefden, welkom voor een tentoonstelling, activiteiten voor kinderen en een wandelchallenge.

 1. Benjamin Paque van de schoolbanken in Tongeren naar racen tijdens de F1-weekends: “Het doel is heel wat nieuwe circuits te ontdekken”
  PREMIUM
  autosport Porsche Carrera Cup

  Benjamin Paque van de schoolban­ken in Tongeren naar racen tijdens de F1-week­ends: “Het doel is heel wat nieuwe circuits te ontdekken”

  Na een sterke deelname aan de eerste editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, werkt Benjamin Paque hard aan de voorbereiding van het verdere seizoen 2023. Dat zal verlopen via de Porsche Carrera Cup France met de Franse formatie CLRT, naast drie meetings van de Porsche Carrera Cup Benelux met August by NGT. En bovendien het integrale seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup, in het voorprogramma van de Grands Prix de F1 in Europa, opnieuw met CLRT. De student uit Tongeren zal nog weinig vrije tijd over hebben.
  Tongeren