Annick Moyaerts (46) uit Gingelom mocht pas na zeven maanden het ziekenhuis verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Annick Moyaerts (46) uit Gingelom mocht pas na zeven maanden het ziekenhuis verlaten. © Karolien Coenen

Annick Moyaerts (46) vocht 218 dagen in het ziekenhuis tegen corona: “Toen ik wakker werd, heb ik aan mijn deken gefriemeld. Om te voelen of het wel echt was”

Genk/Gingelom/Sint-TruidenIn december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar waarvan Annick Moyaerts (46) uit Gingelom maar liefst 218 dagen doorbracht in het ziekenhuis nadat ze geveld werd door het coronavirus. Vijf weken lag ze in coma, haar leven aan een zijden draadje. “Er zijn nog altijd van die ‘stomme dingen’ die niet goed lukken, zoals een fles openen. Maar dan denk ik: ‘Verdomme, Annick. In juni kon je nog niks’.”

 1. Jochen Henrioulle (Torpedo Hasselt) revalideert nog steeds na zware knieblessure: “Ik zat toch wel even in de put, maar alles komt goed”
  Voetbal Eerste provinciale

  Jochen Henrioulle (Torpedo Hasselt) revali­deert nog steeds na zware knieblessu­re: “Ik zat toch wel even in de put, maar alles komt goed”

  Hoe zou het met Jochen Henrioulle zijn? De Torpedospits liep op de tweede speeldag van het voorbije seizoen een zware knieblessure op. Hij scheurde de voorste kruisband van de knie en liep een scheur op in de meniscus. Vijf maanden later revalideert Henrioulle nog steeds. “Toch hoop ik eind juni zonder problemen de voorbereiding van het nieuwe seizoen aan te vatten, zegt de Hasseltse topscorer.
 1. Spookrijder die met pick-uptruck ravage aanrichtte, moet opdraaien voor alle kosten en mag van rechter niet meer rijden: “Al eerder tweemaal last van black-outs”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Spookrij­der die met pick-uptruck ravage aanrichtte, moet opdraaien voor alle kosten en mag van rechter niet meer rijden: “Al eerder tweemaal last van black-outs”

  De bestuurder (64) uit Hechtel-Eksel die met zijn pick-up op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren dertien voertuigen ramde, is woensdag door de Hasseltse politierechter voor onbepaalde duur rijongeschikt verklaard. De man moest zich verantwoorden voor onopzettelijke slagen en verwondingen en het niet beschikken over de nodige rijvaardigheid. Naast een boete zal hij ook de slachtoffers moeten vergoeden.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven