Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN Fotomontage

Zitten diëtisten straks zonder werk door Ozempic? “We staan voor een groot dilemma”

Het is de grootste afvalhype sinds jaren: Ozempic is het nieuwe goud van de farma-industrie en zet onze gezondheidszorg voor een groot dilemma. Wat zal het middel betekenen voor de klassieke behandelingen? Gaan chirurgen die maagverkleiningen uitvoeren, straks nog evenveel werk hebben? En tegen welke prijs komt het? “Dit gaat dingen veranderen, ja.”

9 reacties

 • Jacqueline Van Beneden

  2 maanden geleden
  Ben diabetes patiënt en gebruik dit product al enkele jaren. Maar wacht reeds 3 maanden op mijn medicatie want de apotheker geraakt er niet meer aan. Gewoon omdat gezonde mensen ons medicijn gebruiken om hun gewicht te verliezen. Bijgevolg mijn waarden helemaal overhoop. De plaatsvervanger in pilletje werkt niet zo goed als het moet met vervelende bijwerkingen erbij. Foei aan de artsen die dit voorschrijven aan gezonde mensen. Hebben die dan geen benul wat zij de diabetes patiënt aandoen?
 • Marco Di Scarpa

  2 maanden geleden
  Ik ben diabeet en obees en heb onder toezicht van mij endocrinoloog Ozempic gebruikt gedurende 6 maanden. Na 6 maanden moeten stoppen want mijn glucosewaarden waren te hoog en i.p.v. gewicht te verliezen was 1,5 kg bijgekomen. Concreet: Ozempic werkt niet bij iedereen.
 • Birgit De Bie

  2 maanden geleden
  Wanneer je ermee stopt, komen de kilo´s gewoon terug als je niets aan je levensstijl verandert. Veel succes!
 • Reichenberg Reichenberg

  2 maanden geleden
  havermout met chiazaad en gojibessen als onbijt, daarna een uurke gaan trainen, veel beter dan pillen en spuitjes
 • Steve Delanghe

  2 maanden geleden
  Zorg ervoor dat je niet hoeft af te vallen. Eet gezond en leef gezond, dan heb je geen medicijnen en ingreep nodig.