Etiquettespecialist Kevin Strubbe in 2017 en vandaag: “Tot mijn 22ste had ik mijn gewicht goed onder controle, maar daarna schoot het echt alle kanten uit.”
Volledig scherm
PREMIUM
Etiquettespecialist Kevin Strubbe in 2017 en vandaag: “Tot mijn 22ste had ik mijn gewicht goed onder controle, maar daarna schoot het echt alle kanten uit.” © Steven Richardson

Kevin Strubbe verloor 50 kilo in één jaar tijd: “Er zijn veel vooroordelen over mensen met overgewicht, ik liep heus niet de hele dag te schransen”

Etiquette- en gastvrijheidsgoeroe Kevin Strubbe (48) komt regelmatig bij HLN aan het woord om zijn expertise te delen. Maar toen we hem enkele weken geleden spraken voor een artikel, herkenden we ons vertrouwde gezicht (bijna) niet meer. “Ik ben in een jaar tijd 50 kilo afgevallen, zelfs tot onder mijn streefgewicht”, klonk het trots. Nieuwsgierig naar hoe hij tot dit resultaat was gekomen, polsten we naar Kevins inspirerende verhaal.

 1. Anne (24) ging van 150 naar 75 kilo na een maagverkleining: “Het voelt een tijd alsof je bent overreden door een vrachtwagen”
  PREMIUM

  Anne (24) ging van 150 naar 75 kilo na een maagver­klei­ning: “Het voelt een tijd alsof je bent overreden door een vrachtwa­gen”

  Nietsvermoedend postte de 24-jarige Anne Versprille een filmpje op TikTok waarin ze laat zien dat ze 75 kilo is afgevallen. Op amper een paar dagen tijd toonden meer dan 435.000 kijkers bewondering voor haar opvallende transformatie. “Ik was altijd al zwaar, ook als kind, maar na een ongeval meldde de arts mij dat de pijn minder kon worden als ik zou afvallen.” Hoe pakte ze dat precies aan?
 2. Steeds meer jonge mensen krijgen een nekbult door intensief schermgebruik: zo kan jij dat voorkomen (of genezen)
  PREMIUM

  Steeds meer jonge mensen krijgen een nekbult door intensief schermge­bruik: zo kan jij dat voorkomen (of genezen)

  Steeds meer Vlamingen hebben last van een nekbult: een plaatselijke vetophoping onderaan de nek. Vooral vrouwen zijn vatbaar voor de lastige kwaal die door een verkeerde houding wordt veroorzaakt. “We zien een rechtstreeks verband tussen het toegenomen schermgebruik en de stijgende groep patiënten met een nekbult”, zegt dr. Thomas Mathieu (UZ Antwerpen). Hij legt uit hoe je ervan verlost raakt.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.