Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Zo zie je of iemand liegt, volgens een FBI-agent

De eerste persoon die nog nooit een leugentje om bestwil verteld heeft, moeten wij nog tegenkomen. En toch willen we meestal liever de waarheid weten. Maar hoe weet je nu of iemand liegt? FBI-agent Mark Bouton en auteur van het boek 'How to Spot Lies Like the FBI', deelt zijn tips.

23 reacties

 • Natascha Cattoor

  11 maanden geleden
  De Sint komt op 6 dec…
 • Francis Aerts

  4 jaar geleden
  Dan zijn onze politiekers experts!
 • Jan TVL

  4 jaar geleden
  En het ergste is dat heel onze Leugenachtige politieke top kan blijven liegen en wij de gevolgen moeten dragen als bedrogen burgers. Het is me opgegeven dat politiekers bijna altijd wegkijken als hen iets gevraagd wordt
 • danny buyse

  4 jaar geleden
  Iemand die liegt kijkt recht in je ogen om te zo te zien of je hem of haar gelooft!
 • Willem Janssens

  4 jaar geleden
  Vraag me af hoeveel onschuldigen er in Amerikaanse gevangenissen zitten afgaande op deze gegevens ?
 1. Mag je als vrouw nog onzeker zijn? “Zelfs verdriet moet je nu als een kans zien om aan jezelf te werken”

  Mag je als vrouw nog onzeker zijn? “Zelfs verdriet moet je nu als een kans zien om aan jezelf te werken”

  Zelfzekerheid is de sleutel tot succes, dat lijkt zowat de leuze die elke vrouw zich tegenwoordig voor de geest moet halen. Modemerken zetten je ertoe aan, of coaches op Instagram. Gevaarlijk, vinden twee Britse hoogleraren. In hun nieuwe boek ‘Confidence culture’ leggen ze bloot hoe sociale media, bodypositivity en de ‘cult’ rond zelfvertrouwen weer onrealistische verwachtingen voor vrouwen creëert.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. SOS Goedele: "Mijn man is heel pessimistisch. Moet ik hem verlaten?"

  SOS Goedele: "Mijn man is heel pessimis­tisch. Moet ik hem verlaten?"

  "Ik ben vele jaren samen met mijn man, we hebben twee kinderen, een leuke job, een toffe woning. Maar mijn man is enorm pessimistisch, hij wordt snel zenuwachtig of boos. Hij noemt het ‘realistisch’. Ik ben eerder dromerig en optimistisch. Het begint op mij te wegen en ik ben moe van de eeuwige conflicten. Ik zou de relatie willen beëindigen omdat ik denk dat er mannen zijn die beter bij me passen qua temperament. Maar is dat reden genoeg?" Natalie (45)
 2. Ben je perfectionist of twijfel je aan jezelf? 5 ‘confidence coaches’ delen hun ultieme trucs voor meer zelfvertrouwen

  Ben je perfectio­nist of twijfel je aan jezelf? 5 ‘confidence coaches’ delen hun ultieme trucs voor meer zelfver­trou­wen

  Ooit al gehoord van de confidence coach? Als je de lat vaak te hoog legt, het idee hebt dat je niet goed genoeg bent of niet durft op te komen voor jezelf, begeleiden zij je om je eigenwaarde te herstellen. Wij vroegen 5 experts in zelfvertrouwen uit de Lage Landen naar hun ultieme truc om je zelfbeeld op te krikken. “Zeg niet tegen jezelf dat je te dik bent. Zeg dat je beter voor jezelf wil zorgen.”