Foto door Jaelynn Castillo op Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Jaelynn Castillo op Unsplash

Zo kick je succesvol af van sociale media in 2018

Naast meer sporten en stoppen met roken is ook afkicken of tenminste minderen met sociale media een populair goed voornemen voor 2018. Met reden, want maar liefst 28 procent van de Vlamingen geeft aan geen dag zonder Facebook en Instagram te kunnen. Geen idee hoe je die verslaving kunt afbouwen? Wij geven enkele tips. 

6 reacties

 • Straight on No way back

  5 jaar geleden
  gewoon verwijderen en gedaan ermee, zo heb ik het gedaan en heb er nog geen millieseconde spijt van en leef veel rustiger, gelukkiger en veel minder gezaag rond mijn oren!
 • Fred Fourgon

  5 jaar geleden
  Eerst een afwachten wat mijn 3000 vrienden doen, dan pas afkicken.
 • ISABEL FRANCOIS

  5 jaar geleden
  Begin er gewoon niet aan,dan moet je ook niet afkicken.Ik heb geen 'sociale' media en ik mis helemaal niks!Meer nog..ik vertik het gewoon.
 • Brien Hor

  5 jaar geleden
  Het enige wat ik heb is whats app. Van de rest geen andere apps.
 • Jef Denijs

  5 jaar geleden
  Zal voor sommigen moeilijker zijn dan stoppen met roken. Veel jongeren hebben amper nog écht sociaal contact, alles gaat via de smartphone.
 1. Punten op ons rijbewijs, vingerafdruk op onze ID. Leven we straks in een controlemaatschappij zoals in ‘Arcadia’?
  PREMIUM

  Punten op ons rijbewijs, vingeraf­druk op onze ID. Leven we straks in een controle­maat­schap­pij zoals in ‘Arcadia’?

  “Zullen we accepteren dat een drone over onze huizen vliegt om zwembaden te controleren, als een watertekort dreigt? Wellicht wel.” In nieuwe fictiereeks ‘Arcadia’ controleert de overheid zijn burgers: wat ze eten, wat ze studeren. Het kan ons ook nog overkomen, zeggen een sociaal psycholoog en professor digitale privacy. Meer zelfs: het is al aan de gang. “Onze medische gegevens zitten vandaag in een centraal dossier.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. “10 kilo kwijt in 3 maanden dankzij Ozempic”, maar toen sloeg alles om. 3 Vlamingen over de afslankhype
  PREMIUM

  “10 kilo kwijt in 3 maanden dankzij Ozempic”, maar toen sloeg alles om. 3 Vlamingen over de afslankhy­pe

  Niet blij met het cijfer op de weegschaal? Véél Vlamingen zien in Ozempic de redding. Het diabetesmedicijn stilt je hongergevoel: vaarwel kilo’s, schijnbaar moeiteloos. Ook James, Cathy en Katrien investeerden honderden euro’s in de kuur. Maar toen ontdekten ze waarom niemand eerlijk durft te zijn over de nasleep ervan. “Als ik nog maar over Ozempic praat, krimpt mijn maag weer in elkaar.”