Diëtiste Sanne Mouha / foto ter illustratie / diëtiste Celien Rombouts.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha / foto ter illustratie / diëtiste Celien Rombouts. © Steven Richardson, Getty Images, Joris Casaer

Zijn ‘cheat days’ (on)gezond? 2 diëtisten over zondigen: “Overvol zitten geeft net zin om te snacken”

Na een week vol groenten vieren de frituursnacks hoogtij. Je herkent het vast: op je ‘cheat day’ mag je één keer à volonté eten wat je wil. Maar zo’n milde ‘zondigdag’ doet meer kwaad dan je denkt, weten diëtiste Sanne Mouha en experte ‘intuïtief eten’ Celien Rombouts. Ze tippen slimmere manieren om jezelf binnen een gezonde levensstijl die ongezonde lekkernijen te gunnen, van ‘wildcards’ inlassen tot ‘goesting-momentjes’ afbakenen. “Kies liever meteen voor een grotere kom chips dan voor zo’n klein schaaltje.” 

 1. Eten wat je wil en toch een gezond gewicht hebben? 3 experten leggen uit hoe intuïtief eten werkt
  PREMIUM

  Eten wat je wil en toch een gezond gewicht hebben? 3 experten leggen uit hoe intuïtief eten werkt

  Dit voorjaar verschijnen er wel drie boeken in Vlaanderen over intuïtief eten. Begrijpelijk: het regime gooit alle strenge regels die we al leerden over voeding en beweging overboord. Diëtisten Alessia Couvreur (27), Hanna Aerts (36) en Celien Rombouts (26) vertellen over hun methode waarin je mag eten wat je wil en toch een gezond gewicht behoudt. “We zijn afgeleerd hoe we ons hongergevoel moeten interpreteren.”
 2. Van stress tot levensstijl: dit is de reden waarom jij slecht slaapt en hoe je het kan verhelpen
  PREMIUM

  Van stress tot levens­stijl: dit is de reden waarom jij slecht slaapt en hoe je het kan verhelpen

  Stress, lichtvervuiling of onregelmatige werkuren: het zijn allemaal mogelijke oorzaken van de slapeloosheid waar bijna de helft van de bevolking aan lijdt. Toch zijn er eenvoudige manieren om slaapproblemen aan te pakken. In ‘2 minuten tot je slaapt’ achterhaalt de Britse psycholoog Corinne Sweet niet alleen de oorzaken van slapeloosheid, maar geeft ze ook makkelijke oefeningen en inzichten om het beste uit de nacht te halen.
 3. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.