Links: diëtiste Celien Rombouts. Rechts: diëtiste Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: diëtiste Celien Rombouts. Rechts: diëtiste Sanne Mouha. © bynouschka/Getty Images/rv

Zijn ‘cheat days’ (on)gezond? 2 diëtisten over zondigen: “Liever meteen een grotere kom chips dan bij te vullen”

Na een week vol groenten durven we in het weekend de remmen los te gooien: frituursnacks en zoetigheden vieren hoogtij op de cheat day. Maar zo’n ‘zondigdag’ waarop je à volonté mag eten wat je wil doet meer kwaad dan je denkt, weten diëtistes Sanne Mouha en Celien Rombouts. Ze tippen slimmere manieren om je gezonde zelf die ongezonde lekkernijen te gunnen, van wildcards inlassen tot genotsmomentjes afbakenen. “Overvol zitten geeft net zin om te snacken.” 

 1. Sandra Bekkari legt uit hoe je komaf maakt met (vr)eetbuien. “Alle tussendoortjes schrappen? Geen goed idee”

  Sandra Bekkari legt uit hoe je komaf maakt met (vr)eetbuien. “Alle tussendoor­tjes schrappen? Geen goed idee”

  Ervoor had je al niet de beste dag. Maar erna voel je je ook niet beter. Inderdaad: we hebben het over dat pak friet of die reep chocolade die je naar binnen schuift, puur uit frustratie of verdriet. Als het toch niet helpt, waarom zoek je dan steeds weer troost in ongezonde voeding? En hoe voorkom je zo’n emo-eetbui? “Je kunt het écht afleren, maar dat gaat met vallen en opstaan.”
 2. Eten wat je wil en toch een gezond gewicht hebben? 3 experten leggen uit hoe intuïtief eten werkt
  PREMIUM

  Eten wat je wil en toch een gezond gewicht hebben? 3 experten leggen uit hoe intuïtief eten werkt

  Dit voorjaar verschijnen er wel drie boeken in Vlaanderen over intuïtief eten. Begrijpelijk: het regime gooit alle strenge regels die we al leerden over voeding en beweging overboord. Diëtisten Alessia Couvreur (27), Hanna Aerts (36) en Celien Rombouts (26) vertellen over hun methode waarin je mag eten wat je wil en toch een gezond gewicht behoudt. “We zijn afgeleerd hoe we ons hongergevoel moeten interpreteren.”
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Kim Kardashian verloor in 3 weken tijd 7 kg om in haar jurk te passen. Diëtiste stelt zich vragen bij deze stunt
  PREMIUM

  Kim Kardashian verloor in 3 weken tijd 7 kg om in haar jurk te passen. Diëtiste stelt zich vragen bij deze stunt

  Kim Kardashian betaalt een flinke prijs voor haar indrukwekkende verschijning op het Met Gala: het regent online woedende reacties. Om in haar iconisch jurk te passen — Marilyn Monroe droeg de jurk al eens in 1962 — viel de superster namelijk op 3 weken tijd 7 kilogram af. Klinisch diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe (on)gezond zo'n crashdieet is, en waarschuwt dat de boodschap van de realityster nog gevaarlijker is dan het dieet. “Vooral vitaminen en proteïnen zijn belangrijk.”