NINA
Volledig scherm
© NINA

Wie zijn de 20 vrouwen van 2020? Tel samen met NINA af naar de volledige lijst

Een tijdje geleden stelden we jullie - onze lezers -  een belangrijke vraag: welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meest indruk? Jullie brachten massaal jullie stem uit. Op zaterdag 12 december zetten NINA en nina.be dé 20 toppers van 2020 welverdiend in de kijker. Ze vertellen over hun jaar, van virus tot vreugde. We tellen elke dag af, en lichten een tipje van de sluier op.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Zijn vijftigers de nieuwe dertigers? Steeds meer mensen doen aan ‘flat aging’. “Leeftijd is vloeibaar geworden”
  PREMIUM

  Zijn vijftigers de nieuwe dertigers? Steeds meer mensen doen aan ‘flat aging’. “Leeftijd is vloeibaar geworden”

  “Dit is het bewijs dat dromen uitkomen. En dames ... Laat niemand je wijsmaken dat je over je hoogtepunt heen bent.” Michelle Yeoh (60) sprak tijdens haar Oscarspeech over ‘flat aging’. Een wijdverspreid fenomeen, want steeds meer mensen laten zich niet definiëren door hun leeftijd. Een expert legt uit hoe je zelf met een dynamischere bril naar je leeftijd kunt kijken en welke voordelen dat met zich meebrengt.
 3. Ook Bella Hadid stopt met drinken. Dit zijn de gevolgen van alcohol op elk lichaamsdeel: “Het bevat véél calorieën”
  PREMIUM

  Ook Bella Hadid stopt met drinken. Dit zijn de gevolgen van alcohol op elk lichaams­deel: “Het bevat véél calorieën”

  Topmodel Bella Hadid drinkt al 5 maanden niet meer en dat is opvallend, want alcohol is overal. We vergeten zo vaak wat het doet met ons gewicht, onze huid, organen en ons brein, risico’s waarvoor zelfs sporadische drinkers moeten opletten. Een toxicoloog, leverspecialist en medisch socioloog overlopen álle gevolgen van alcohol. “Mannen en vrouwen zien het effect op elk een ander deel van hun lichaam.”
 4. Regisseur Charlie Dewulf openhartig over liefde en dood. “Tijdens de seks legde die jongen mijn benen in m’n nek”
  PREMIUM

  Regisseur Charlie Dewulf openhartig over liefde en dood. “Tijdens de seks legde die jongen mijn benen in m’n nek”

  Regisseur Charlie Dewulf (28) is het brein achter de webreeks ‘Liefdestips aan mezelf’ op GoPlay. En liefdestips heeft Dewulf in overvloed, uit het leven gegrepen, merken we in deze rubriek waarin we BV’s stoute vragen stellen. Vermijd een tongkus voor je twaalfde, creatieve standjes tijdens de eerste keer en zielige sms’jes naar een ex. “Ik liet mijn onderbroek achter op het toilet van het Filmfestival”